Erdoğan TTB'yi hedef aldı, 'çoklu baro'yu işaret etti: Meslek odalarında bunu yapmak durumundayız

Erdoğan TTB'yi hedef aldı, 'çoklu baro'yu işaret etti: Meslek odalarında bunu yapmak durumundayız

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan TTB'yi hedef alırken, “Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında küçük iktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kapatılsın" dediği Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere, meslek örgütlerini hedef alan Erdoğan, "Çoklu Baro Sistemi’nde yapıldığı gibi aynı çalışmayı TTB ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız. Cumhur İttifakı olarak da çalışmayı başarılı şekilde sürdüreceğimize inanıyorum" dedi.

"TTB içindeki ‘Türk’ ifadesi zaten bunlara yakışmıyor, onlar zaten nefret ediyor" şeklinde konuşan Erdoğan, "Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa’ya aykırı faaliyet içindedir. Her şeyden önce bu meslek kuruluşlarının yönetimi, söz konusu meslek mensuplarının tamamını temsil etmekten çok uzaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

'ÇOKLU BARO SİSTEMİ GİBİ...'

"Çoklu Baro Sistemi’nde yapıldığı gibi aynı çalışmayı TTB ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız. Cumhur İttifakı olarak da çalışmayı başarılı şekilde sürdüreceğimize inanıyorum.

Vatan topraklarını kurtarmaya çalışan Azerbaycan’ı hedef almak bir meslek örgütünün görevi olamaz. Onlar benim Azeri kardeşlerimin topraklarını işgal etmek suretiyle, onları ötelediler. Onlar topraklarını terk etmek durumunda kaldılar. Verilen mücadele nedir? ‘Biz işgal altındaki topraklarımızı istiyoruz.’ İstenen bu. ABD-Rusya-Fransa, hala oyalama taktiğiyle bu işi geçiştiriyor. Versenize işgal altındaki toprakları. Kendi topraklarında ne yapacaklarsa yapsınlar.

'TÜRK İFADESİ ZATEN BUNLARA YAKIŞMIYOR'

Dünyanın neresinde bu şekilde hareket eden meslek kuruluşları var? Türkiye’nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir. Bu adımı atmamız lazım. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Tek tek her meslek kuruluşunda değişiklik için Meclis’imiz derhal harekete geçmelidir. Gereken hazırlıkların süratle yapılmasını istiyorum. Bunları en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Meclisimizin ilk konularından birisi bu olmalıdır. ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ ismini haketmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazlarını derhal almalıyız. TTB içindeki ‘Türk’ ifadesi zaten bunlara yakışmıyor, onlar zaten nefret ediyor.”