Erdoğan Trump ile görüşemedi

Erdoğan Trump ile görüşemedi

ABD'ye gitmeden önce Trump’la ikili görüşme yapacaklarını söyleyen Erdoğan, telefon görüşmesiyle yetindi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği ABD’nin New York kentinden ABD Başkanı Donald Trump’la baş başa görüşme gerçekleştiremeden ayrıldı. ABD’ye hareketinden önce Trump’la yapacağı ikili görüşmede “Suriye’de güvenli bölge konusunu masaya yatıracaklarını” söyleyen Erdoğan, New York’ta Trump’la yaptığı telefon görüşmesiyle ve verilen resepsiyonda Trump’la aile fotoğrafı çektirmekle yetindi.

Dün yurda dönen Erdoğan ile New York’ta bulunduğu sırada 22 Eylül’de New York’ta Trump’a yakın isimlerden ABD’li Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham ile görüştü. Bu görüşmenin ardından Erdoğan, aynı şehirde bulunmalarına karşın Trump ile bir telefon görüşmesi yaptı. Trump’ın BM Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta yapacağı resmi görüşme programında da Erdoğan ile ikili bir görüşme yer almamıştı. Türk yetkililerin, Trump’ın Erdoğan ile Türk-Amerikan İş Konseyi’nin (TAİK) vereceği yemek öncesi görüşmesi için çaba harcamasına karşın bu görüşme gerçekleşmedi.

Erdoğan’ın ABD Başkanı’yla New York’ta yüz yüze tek teması, Trump’ın eşi Melania Trump ile birlikte BM Genel Kurul Heyet Başkanları onuruna verdiği resepsiyonda gerçekleşti. Program kapsamında Trump çifti, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirdi. Erdoğan, böylece istemesine karşın Trump’la ikili görüşme yapamadan Türkiye’ye dönmüş oldu.