Erdoğan, toplu iftar yasağını açıkladıktan hemen sonra Saray'da iftar yemeği verdi

Erdoğan, toplu iftar yasağını açıkladıktan hemen sonra Saray'da iftar yemeği verdi

Artan Covid-19 vakaları sebebiyle alınan önlemler kapsamında toplu iftar yemeklerinin yasaklandığını duyuran Erdoğan, açıklamasının hemen ardından Saray'da iftar yemeği verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini duyurduğu açıklamasında, toplu iftarların yasaklandığını bir kez daha hatırlatmasının hemen ardından, Saray'da düzenlenen iftar programında hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle bir araya geldi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, salgın sebebiyle artan can kaybı ve yeni vaka sayıları nedeniyle kısmi kapanmaya gidileceğini açıklamış, yeni kısıtlamaları duyurmuştu. Erdoğan, Ramazan ayında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu iftar yemeklerinin yasakladığını bir kez daha vurgulamıştı.

Açıklama sonrası Cumhurbaşkanlığı hesabından yapılan paylaşımla ise Tayyip ve Emine Erdoğan'ın Saray'da toplu iftar yemeği verdiği ortaya çıktı. Paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ile bir araya geldi" ifadelerine yer verildi.