Erdoğan: Talimatı verdim, 10 tane büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz

Erdoğan: Talimatı verdim, 10 tane büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde talepleri paylaşan 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edileceklerini açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde konuştu.

Erdoğan, tutuklu Osman Kavala ile ilgili serbest bırakılması için bildiri açıklayan 10 büyükelçinin "istenmeyen adam" ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini açıkladı.

Erdoğan konuşmasında konuya dair şunları söyledi: “Büyük ve güçlü Türkiye'nin eşiğindeyiz. Türkiye'nin 2053 vizyonunu da yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir, ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir.

Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi, 10 tane büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor, bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye, burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığı'na gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı dışişleri bakanımıza verdim, bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini bir an önce halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar, Türkiye'yi bilmedikleri gün burayı terk edecekler.”

'DEMİRTAŞ'I ÇIKARAMAYACAKSINIZ'

Erdoğan, cezaevinde bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için de "Şimdi Demirtaş’ı çıkarmanın hesabını yapıyorlar. Yargı ne derse o. Çıkaramayacaksınız. Eşi, masum çocuklarımla evde oturuyorum diyor. Senin çocukların masumane de, öldürülmüş olan günahsız vatandaşlarımızın çocukları ne?" diye konuştu.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şu şekilde:

“Gençler gördüğünüz gibi dimdik ayaktayız. Milletimizin kardeşliğini güçlendirmek dışında hiçbir amaç gütmedik, gütmüyoruz. Üzerini basa basa ifade etmek isterim ki dün olduğu gibi bugün de Türkiye'de istikrarın teminatı AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Son 19 yılda karşılaştığımız nice badireyi atlattıysak, 2023 limanına da ülkemizi inşallah selametle kavuşturacağız.

Kardeşlerim, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize eninde sonunda muhakkak ulaşacağız. Bu uğurda çalışmaya devam ediyoruz. Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam sütunları üzerinde yükseltmek için gayret gösteriyoruz.”

'KİFAYETSİZLER, ‘TÜRKİYE’NİN AFRİKA’DA NE İŞİ VAR’ DİYOR'

Ufku dar olanlar ufku Ankara'nın ötesine geçemeyenler bizim çok yönlü politikamızı anlayamıyor. Hayatında hiç ticaret yapmamış kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi var diyor. Aynı soruyu tescilli sömürgeciler de soruyor. Afrika'daki katliamcı geçmişleriyle yüzleşmek yerine Türkiye'ye laf atanları kale almıyoruz. Kim bunlar, batı, Fransa. Bunlar bize insanlık dersi veremez. Bunların önce insanlığı öğrenmesi lazım, nereden, Türkiye'den öğrenmeleri lazım. Bizi eleştirenlere hak ettikleri cevabı bizden önce Afrikalı kardeşlerimiz zaten misliyle veriyor. Afrika kıtasıyla işbirliğimizi önümüzdeki dönemde de güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

"İnsanımızı yeni hizmetler ve yatırımlarla tanıştırmaya devam ediyoruz. Hemen her hafta ülkemizin bir şehrini ziyaret ederek toplu açılış heyecanını milletimizle yaşıyoruz. Hemen her hafta ülkemizin bir şehrini ziyaret ederek toplu açılış heyecanını milletimizle yaşıyoruz. Hizmet yolcuğumuzu bugün de Eskişehir'de devam ettiriyoruz. İl danışma toplantımızın ardından beyaz eşya fabrikasıyla, 52 yeni fabrika ve altyapı tesislerinin açılışını bugün gerçekleştireceğiz. Akabinde vilayet meydanına geçecek burada da bakanlıklarımızın, belediyelerimizin yaptığı toplam 2,7 milyar TL'yi aşan 106 ayrı kalem eserin toplu açılış törenine iştirak edeceğiz.”

'CHP’DEN BOL BOL NASİHAT DİNLSERSİNİZ'

“Ben size ne anlatıyorum? Diyorum ki şu tesisler, bu tesisler. Peki bu ana muhalefet CHP, Eskişehir'de bunların nesi var? Yaptıkları hangi eser var? Yok. Bunlardan bol bol nasihat dinlersiniz. Hep söylüyorum ya Ziya paşanın sözünü; Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz, onlar... Gelirken şehir hastanesinin önünden geçtik. Biz buyuz işte. Devasa Eskişehir Şehir Hastanesi. Nasıl şehir hastanesinden memnun musunuz? İnşallah bunlar ardı ardına devam ediyor. Millet bahçesinin açılışını da yapacağız. Eskişehir'i hedeflerine bir adım daha yaklaştıran tüm bu adımların hayırlı olmasını diliyorum.”

'SEN KİMSİN BENİM MEMURUMU TEHDİT EDİYORSUN?'

“2023'te sandıkları patlatmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam, çok çalışacağız. 2023 senesi yaklaştıkça CHP'nin başını çektiği muhalefetin provokasyonları da artıyor. Yalan terörü dahil her şeyi deniyorlar. Bir dönem sığınmacılara karşı vatandaşlarımızı kışkırttılar, daha sonra gençlerimizi galeyana getirmek istediler. Kadrolu militanlarını öne sürerek üniversite gençliğimizi provoke etmek istediler. Neler demediler memurlara, öğretmenlere, tehdit ettiler. Niye? Sen kimsin de benim memurumu tehdit ediyorsun? Sen kimsin de bu ülkede alnının akıyla gelip bir kariyer almış memuru tehdit ediyorsun? Ülkemin memuruna sesleniyorum; sakın ha, bu oyuna gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız müddetçe bunlar kılınıza dokunamaz. Bunlar sadece şu anda yönetiminde olduğu belediyelerde işçi kardeşlerimizi atıyorlar. Bunun bedelini de ödeyecekler. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, çıkacak. Toplumumuzun hiçbir kesimi yok ki CHP'nin yalan terörüne maruz kalmasın.”

'ESKİŞEHİR’İN ANALARINA ÇOK GÜVENİYORUM'

“Yeni CHP dediklerinin millete 1940'ları aratacak kadar faşist, nobran, küstah bir zihniyeti temsil ettiği anlaşıldı. CHP'nin faşist kodlarından kurtulmasının mümkün olmadığını biz zaten biliyorduk. Son haftalarda yaşadıklarımız bile bize omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu gösterir. Ben özellikle Eskişehir'in analarına çok güveniyorum, çok inanıyorum ve Eskişehir'in anaları inşallah 2023'ü CHP'ye zindan edecektir.”

BİR KONUŞMA DAHA YAPTI

AKP’li Cumhurbaşkanı daha sonra, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB'de Faaliyete Geçen 52 fabrikanın Resmi Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin ilk ve tek yerli şanzımanının Eskişehir’in ‘alamet-i farikalarından’ olduğunu belirterek, “Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline getirmektir” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'FİRMA, GÜVENLİ LİMAN OLARAK TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ'

“Bugün Haier ile birlikte salgının zorlayıcı şartlarına aldırış etmeden Eskişehir OSB'de son dönemde üretime geçen 52 fabrikanın daha resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu fabrikalara ve alt yapılara büyük ve güçlü Türkiye için atılmış yeni adımlar gözüyle bakıyoruz.

Firma bulaşık ve kurutma makinesi yatırımı için güvenli liman olarak Türkiye'yi seçti. Yatırım bedeli 400 milyon lirayı bulan kurutma makinesi fabrikası üretime başladı. Tam kapasite ile çalışmaya başladığında yılda 1,5 milyon kurutma makinesi üretecek. Yapım aşamasında olan 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar süratle devam ediyor. İnşallah haziran ayında faaliyete geçecek. Türkiye Haier'in Avrupa'daki en büyük üretim üssü haline geliyor. Bu yatırım için firmanın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazanmaya devam edecektir.

Türkiye artık geçmişte ülkemizde esamisi dahi okunmayan teknolojileri üretir hale gelmiştir. Bu kapasiteyi her geçen gün perçinliyoruz. Bu yatırımlar için Eskişehir'in seçilmiş olması da fevkalade isabetlidir. Çünkü Eskişehir bir asrı aşan sanayileşme kültürü, alt yapısı ile yatırımlar için biçilmiş kaftandır. OSB'de 43 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Bu sayı 57 bine ulaşacak.”

'PUSUYA YATARAK ÜLKEMİZİN TÖKEZLEMESİNİ BEKLEYENLER…'

“Sivrihisar OSB'yi bu yıl tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunuyoruz. Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere diyorum ki; hiç heveslenmeyin bu ülkedeki istikrar ve güven ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bizim gündemimiz yatırımdır, insanımıza hizmettir, refahı artırmaktır. Dünyanın kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz varımızla yoğumuzla dünyaya açılıyoruz. Yatırımcı kaliteli altyapıya yatırım yapar, iyi işleyen bir ekosisteme yatırım yapar, cazip teşviklere yatırım yapar.”

'BÜYÜKELÇİLER İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLECEK'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde ise Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için ortak açıklama yapan büyükelçiler hakkında konuştu.

Erdoğan, “Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

"Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz."

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I DA HEDEF ALDI: 'TERÖRİST'

"Bunların amaçları her şeye takoz koymak, engel olmak. Terör örgütleri ile işbirliği de yaparlar. Bunlar terörist Selo ile birlik olurlar. Bunlarda ar yok. Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız onun derdindeler. Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız. Selo'nun eşi televizyona çıkıyor. Senin çocukların masumane de, Yasin Börü'nün geride bıraktığı ailesi ne? Onlar masum değil mi? Onlar şu anda anneleri ile masumane yaşıyorlar? Onları nereye koyacaksın. Sen anasın da Yasin'in anası ana değil mi?"

Erdoğan konuşmasının diğer kısımlarında ise şunları söyledi:

'SERMAYENİN MİLLİYETİ, İNANCI OLMAZ'

“Sermayenin milliyeti, inancı olmaz. Büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da, yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Bu anlayış ile salgın döneminde yeniden yapılanan lojistik sisteminde kendimizi en üste çıkarmak istiyoruz.

Cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu milletimizin kurtuluş reçetesidir. Kurulan her fabrika ile ortaya çıkan istihdam ile ülkemiz hedeflerine adım adım yaklaşmaktadır.”

'EKONOMİDE YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR VAR'

“Ülkemizi kendi çizdikleri siyasi ve ekonomik çizgisinin dışına çıkartmak istemeyenlere rağmen 2023 hedeflerimizin eşiğindeyiz. Sıkıntılarımız elbette var, iç siyasette sorunlar var, ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var. Biz attığımız her adımda 19 yıldır sıkıntılarla karşılaştık. Biz bunları aşarak ülkemizi büyüttük. Ülkemizi zenginleştirdik, zorluklar karşısında pes eden bir yapıda olsaydık bu işlere hiç giremezdik.”

'BİZİ DEMİR PARMAKLIKLAR ARKASINA KOYANLAR, KAÇACAĞIMIZI SANDILAR'

“Bizi demir parmaklıklar arkasına koyanlar mücadeleden kaçacağımızı sandılar. 2002'de göreve geldiğimizde bize her türlü engeli çıkaranlar da aynı hevese kapılmışlardı. Ekonomide sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini göstermiyor. Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi planladıklarını söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin menfaatlerini korumak değildir. Bunların vaatleri ile efelenenlerin de ülkeye hizmet etme derdinde olmadıkları ortadadır. Bunların bu defa da heveslerini kursaklarında bırakacağız.”

FİYAT ARTIŞLARININ ‘AÇIKLAMASINI’ YAPTI

“Dünya ekonomisindeki bozulma birçok alanda fiyat artışına neden oldu. Bu ülkemize de yansıdı. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü kendimizden üstlenerek artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. İstihdamı güçlendirecek, üretimi artıracak bir ekonomi planı ile bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata çevireceğiz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar ise nesiller boyu devam edecektir.”

'ÜLKEYİ ÖLMÜŞ BİTMİŞ GÖSTERMEK İÇİN BİN DEREDEN SU GETİRİYORLAR'

“Devletin uçaklarını satacaklarmış, zaten sizin yapacağınız bu! Siz bu devletin milletin neyi var, neyi yok nasıl bir an önce satarız siz onunla uğraşıyorsunuz. Bunlar ülkeyi ölmüş bitmiş göstermek için bin dereden su getiriyorlar.”