Erdoğan Söylüyor, Saray Matbuatı Tekrarlıyor: Bunlar Hep Oyun!

Erdoğan Söylüyor, Saray Matbuatı Tekrarlıyor: Bunlar Hep Oyun!

Dövizdeki tarihi artış sonrası uçuruma sürüklenen ekonomiyi görmeyen Saray basını, yine Erdoğan’ın içi boş sözlerini manşetlere taşıdı. Dövizdeki krizin ‘oyun’ olduğunu yazdı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dövizdeki sert yükselişin devam etmesinin ardından dün Trabzon'da 'ekonomik savaş' altında olduklarını iddia ederek yurttaşlara bir kez daha dövizlerinizi bozdurun talimatı vermiş, konuşmasında sanayicilere seslenerek, "Döviz almayın, yoksa B ve C planını devreye sokarım" demişti. B ve C planının ne olduğunu söylemeyen Erdoğan'ın sermayeyi tehdit ettiği düşünülmüştü.

[ih2]

Erdoğan, “Trabzon’dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından dövizde şok bir yükseliş gerçekleşerek dola/TL 7,80’, görmüş, euro ise 8’i aşmıştı.

Dövizdeki bu tarihi artışın ardından hükümetteki panik halinde yapılan açıklamalar ortadayken, iktisatçıların 'büyük bir yoksullaşma ve işsizlik dalgasına hazır olun" uyarılarını kaale almayan Saray basını, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kibir kokan kof, içi boş sözlerini ‘haber’ yaptı.

‘Başkan’ diye seslendikleri Erdoğan’ın “Oyunu gördük, meydan okuyoruz” şeklindeki ‘rest’ini manşetlerine taşıyan yandaş gazeteler, dövizde yaşanan sert dalgalanmaları Erdoğan’ın ağzından ‘oyun’ olduğunu yazdı.

İşte yandaş gazetelerin aynı nakaratı tekrarladıkları o manşetler: