Erdoğan: Siyaseti ülkenin hayrına olan işlerde yarışmak olarak gördük

Erdoğan: Siyaseti ülkenin hayrına olan işlerde yarışmak olarak gördük

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Şentop, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında TBMM düzenlenen anmada konuştu.

Meclis’te düzenlenen 15 Temmuz anmasında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaseti ülkenin hayrına olan işlerde yarışmak olarak gördük” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen anmada konuştu.

Erdoğan, açıklamasında, "Hiç kimsenin 15 Temmuz gecesi milletin verdiği şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur. 15 Temmuz hakkın batıla, adaletin zulme galip gelmesinin adıdır. 15 Temmuz'daki direnişi ile milletimiz darbe direnişini püskürtmüştür" dedi.

’84 MİLYONU KUCAKLAMAYA ÇALIŞTIK’

Erdoğan, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri kutlu emanete halel getirmemek en önemli görevimizdir. Özünde rekabet bulunan siyaseti ülkenin hayrına olan işlerde yarışmak olarak gördük. 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalıştık. Vatanımızın bekasından başka hiçbir hedef peşinde koşmadık."

ŞENTOP DA KONUŞTU

Anma töreninde TBMM Başkanı Mustafa Şentop da konuştu. Şentop, "Bu darbe girişimi Türkiye'ye yönelik dış destekli bir işgal hareketidir" ifadelerini kullandı.