Erdoğan Şırnak'ta: 31 Mart beka seçimidir

Erdoğan Şırnak'ta: 31 Mart beka seçimidir

Erdoğan, partisinin Şırnak mitinginde, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için kritik seçimlerden biri olduğunu öne sürerek, "Bu bir beka seçimidir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ta miting düzenledi.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biri olduğunu öne sürerek, "Bu bir beka seçimidir" dedi.

"Biz, bu ülkenin her şehrine sevdalıyız. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu ülke hepimizin, bu bayrak hepimizin, bu ezan hepimizin, bu devlet hepimizin hepimizindir" şeklinde konuştu.

24 Haziran seçimleri öncesinde düzenlenen AKP mitinglerinde de tekrarlanan Cizre Stadyumu'nun yeniden yapılması projesini bir kez daha dile getiren Erdoğan, yine "Cizre'ye stadyum yapıyoruz" dedi.

HER SEÇİM DÖNEMİNİN 'MÜJDESİ' AYNI: CİZRE'YE YENİ STADYUM

Erdoğan, "Şırnak'a elimiz boş gelmedik. Müjdelerim var size. İlk müjdeyi söylüyorum. Cizre stadyumumuz kullanılamaz durumda. Cizreli kardeşlerimizin sesine kulak vererek ilçemize 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Proje hazır, ihaleye hazırlanıyoruz. Arkasından da hemen kazmayı vuruyoruz" dedi.

"Biz, bu ülkenin her şehrine sevdalıyız" diyen Erdoğan, "Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke hepimizin, bu bayrak hepimizin, bu ezan hepimizin, bu devlet hepimizin" iddiasında bulundu.

'EVLERİNİZ YAKIP YIKMADILAR MI?'

Erdoğan, Sur ve Cizre'de yaşanan katliamları unuttuğu konuşmasında, "Bütün evlerinizi yakıp yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı? Oyunları boza boza şehrimizi güzelleştirdik" dedi. 

Öte yandan, "Şırnak, yatırımın, hizmetin, üretimin, istihdamın kıymetini de iyi bilir. Baskının, zulmün, acının anlamını da iyi bilir. Artık bu ülkenin de Şırnak'ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur" ifadelerini kullandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI, KAMU KURUMLARINI SEFERBER EDİLDİ

MA'nın dünkü haberine göre ise, miting öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınırken, korucular ve kamu çalışanlarına mitinge katılım zorunluluğu getirildiği kaydedilmişti.

Uzun bir süredir bozuk olan yollar onarılmaya başlandı. Dünden bu yana devam eden çalışmalarda ilk defa yol çizgileri ve trafik levhaları konulmaya başlandığı, sokağa çıkma yasakları sonrası yerle bir edilen mahallelerde yapımı büyük oranda tamamlanan, ancak seçimlerden kaynaklı hak sahiplerine verilmeyen TOKİ konutlarının birçoğuna ise Türk bayrakları asıldığı öğrenilmişti.