Erdoğan: Sembolik de olsa bayan milletvekillerinden iki tanesini şöyle alalım

Erdoğan: Sembolik de olsa bayan milletvekillerinden iki tanesini şöyle alalım

Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet şöyle sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım” dedi.

İstanbul Kartal’daki Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Evet şöyle sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım” dedi.

'SEMBOLİK DEĞİL, HAYATIN YARISIYIZ'

Erdoğan'ın "Sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım" sözlerine sosyal medyadan tepkiler yağdı.

Kadınlar Erdoğan'a "Sembolik değil hayatın yarısıyız, temsiliyette de eşit olacağız" diyerek yanıt verdi.

ÖZLEM ZENGİN, 'AKP'DEN ÖNCE KADININ ADI YOKTU' DEMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te yaptığı bir konuşmasında “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” ifadelerini kullanmıştı. 

Zengin, sözlerine gelen eleştiriler üzerine ”Evet kadın vardı, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediğim şey elbette bu değildi. Bunlar vardı; ama Türkiye’de kadınların yüzde 70’i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz” diyerek kendini savunmaya çalışmıştı.