Erdoğan: Salgınla mücadelede mevzi kaybediliyor

Erdoğan: Salgınla mücadelede mevzi kaybediliyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars Barajı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmasında son günlerde artan koronavirüs vakalarına ilişkin salgınla mücadelede mevzi kaybedilmeye başlandığını söyledi.

Kars Barajı Açılış Töreni'ne video konferansla katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik "Salgının üstesinden gelmenin yolu, maske, mesafe, temizlik dediğimiz ilkelerden geçiyor. Bu sıralamayı baş harflerini anlamlı kılmak için küçük bir takdim tehir ile temizlik, maske, mesafe olarak değiştirerek tekrar etmek istiyorum: Yani 'Tamam.' İnşallah bu kurallara riayet ederek kısa sürede salgını gündemimizden çıkartacağımıza inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

‘YILIN İKİNCİ YARISINDA EKONOMİDE İVME BEKLİYORUZ’

Erdoğan ekonomiye yönelik açıklamalarında ise, yılın ikinci yarısıyla birlikte ekonomide çok büyük bir ivme beklediklerini savundu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aldığımız önlemlerin etkilerini mayıs ayı ile birlikte görmeye başladık. Devletin destekleri ve özel sektörün gayretiyle ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor. Ekonomik Güven Endeksi, mayısta yüzde 20 artarak 62 değerine çıktı. İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, mayısta yüzde 62,6 seviyesine yükseldi. Salgına rağmen yatırım cephesinde de sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Kurulan şirket sayısı, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 22,2 oranında arttı. Borsamız yeniden 100 binin üzerine çıkarak, 115 bin bandına dayandı. Haziran başından itibaren konut ve otomobil sektöründe hareketlilik hız kazandı. İhracatçılarımız hem mevcut pazarlarını güçlendirmek hem yeni pazarlar bulmak için yoğun bir gayret içinde. Merkez Bankası döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardı. Ticari ilişkilerimizin yoğun olduğu ülkelerle yerel para birimleri üzerinden ticareti kolaylaştırmak ve dış finansman ihtiyacımızı karşılamak amacıyla takas anlaşmaları yapıyoruz. Böylece Türk Lirasını dünya çapında işlem gören, istikrarlı ve itibarlı bir para birimi haline getiriyoruz."

DAHA FAZLA