Erdoğan, salgındaki artışı yorumladı: 'Üretimi durdurmadık'

Erdoğan, salgındaki artışı yorumladı: 'Üretimi durdurmadık'

Saray kabinesi bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın gündeminde yeniden artışa geçen Covid-19 salgını vardı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden artışa geçen koronavirüs salgınıyla ilgili "Kafe ve restaurantlar daha sıkı şekilde denetlenecek. Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir" dedi. Erdoğan, iktidarının salgın başarısını yine “üretimin devam etmesi”yle açıkladı.

Saray kabinesi bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın gündeminde yeniden artışa geçen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını vardı.

Erdoğan, konuya ilişkin "Kafe ve restaurantlar daha sıkı şekilde denetlenecekt. Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, ailelerin tercihlerine göre okul öncesi ve 1. sınıftan başlayarak okulların eğitim öğretime açılacağını belirtirken, uygulamanın salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık göstereceğini söyledi.

ERDOĞAN’IN SALGINA KARŞI BAŞARI KISTASI: ÜRETİMİN SÜRMESİ

Konuşmasında sık sık iktidarını öven Erdoğan şunları söyledi:

“Üretim çarklarının durmaması için her türlü tedbiri aldık. İstihdamı ve gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızı desteklemeye yönelik çok sayıda programı hayata geçirdik. Covid-19 tedavisi yapan hastanelere hasta başına 666 TL ödeme yapıyoruz. Yoğun bakımda bu miktar iki katına çıkıyor. Kısa çalışma, işsizlik ödeneği gibi başlıklar altında çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza yaklaşık 34 milyar liralık karşılıksız kaynak aktardık. Fesih kısıtlamasını iki ay daha uzattık. Kısa çalışma ödeneğine 31 Ekim'e kadar devam edeceğiz. 2,3 milyon kişi için kısa çalışma ödeneğinin uzatılma talebinde bulunulmaması işyerlerimizin normal çalışma düzeyine geçtiğini gösteriyor. 3 aya kadar asgari ücret üzerinden sigorta prim desteği veriyoruz.”

YİNE PEMBE TABLO

Erdoğan ayrıca, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanmaya gireceğini iddia etti.