Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı: Aşı tedariki bilmecesi!

Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı: Aşı tedariki bilmecesi!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında aşı konusunu ele alan Erdoğan, Koca’nın açıklamalarını yalanladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor" açıklamasını yalanladı. Erdoğan, aşı tedarik çalışmalarında herhangi bir sorun yaşanacağını kabul etmediğini söyleyerek, "Elimizde yeteri derecede aşı var" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı tedarik çalışmalarında önümüzdeki 2 ay güçlük yaşanacağını söylemişti. Koca, "Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor" demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında aşı konusunu ele alan Erdoğan, Koca’nın açıklamalarını yalanladı. Aşı tedarik çalışmalarında herhangi bir sorun yaşanacağını kabul etmediğini söyleyen Erdoğan, "Elimizde yeteri derecede aşı var" dedi

BionTech aşısı için Almanya’dan söz alındığını öne süren Erdoğan, “O da inşallah gelecek. Şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek" diye konuştu. Yerli aşı çalışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini ve Eylül- ekim gibi üretime geçileceğini beklediğini söyledi.

'EN KÖTÜ İHTİMALLE TÜRKİYE'DEYİM'

Bir gazetecinin "Tam kapanma döneminde İstanbul'da mısınız?" sorusuna da yanıt veren Erdoğan, "Şu anda kesin kararımı vermedim ama buralardayım. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" ifadelerini kullandı.