Erdoğan: S-400 konusunda teslim sürecindeyiz, Trump’la görüşmelerde yaptırım izlenimi almadım

Erdoğan: S-400 konusunda teslim sürecindeyiz, Trump’la görüşmelerde yaptırım izlenimi almadım

Erdoğan, Japonya’ya hareket etmeden önce yaptığı açıklamada S-400 konusunda teslim sürecinde olduğunu, Trump’tan yaptırım konusunda izlenim olmadığını dile getirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesine katılmak üzere Japonya'ya hareket etmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "S-400 konusunda teslim sürecindeyiz, Trump'la yaptığım görüşmelerde yaptırım yönünde izlenim almadım" dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

- “(Parlamenter sisteme dönme çağrısı) Sayın Kılıçdaroğlu, kendi söylüyor kendi dinliyor. Millet kararını verdi bu iş bitmiştir."

- “Sayın Kılıçdaroğlu'nun (referandum çağrısı) bu ifadesiyle hareket edecek değiliz. Yola koyulduk, aynı kararlılıkla yola devam ediyoruz."

‘S-400 KONUSUNDA TESLİM SÜRECİNDEYİZ’

- “S-400 konusunda işin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu daha önce de ifade ettik.”

- “Türkiye bir NATO ülkesidir, ABD de bir NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Sayın Trump ile görüşmelerimde bu izlenimleri hiç almadım.”

- “Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığı bilmiyorum. TRT Kürdi’de program yapmışsa bunu TRT'deki arkadaşlarımız bilirler onlara güveniyorum.”

- "(Suriye konusu) Sayın Trump'la da Sayın Putin ile ikili görüşmemde gündeme getireceğiz."

‘PARTİMİZ İÇERİSİNDE FİTNE ÇIKARILMASINA YÖNELİK SÖYLEMLER’

- “Münbiç'te işin takipçisiyiz, verilen sözü tutmaları gerekiyor. Münbiç yüzde 90'a yakın Araplara aittir."

- “Bu denizlerden çıkabilecek nema neyse Kıbrıs'ta yaşayan herkesin hakkı vardır. Güney Kıbrıs'ın kontrolünde yapacağız derseniz evet diyemeyiz.”

- “Biz paylaşmasını biliriz. (Doğu Akdeniz) prensibimiz win win esasına dayalıdır. Karşı taraftakilerin de bize aynı adaletle davranması lazım.”

- "(Yıldırım'ın kabineye gireceği iddiaları) Bunlar özellikle partimiz içerisinde bir fitnenin çıkarılmasına yönelik söylemlerdir. Kimsenin kulak asmaması gerekir. Ne zaman, nerede, kimi nasıl değerlendireceğimizi biz gayet iyi biliriz."