Erdoğan Rusya'ya giderken Soros'un desteğini arkasına aldı

Erdoğan Rusya'ya giderken Soros'un desteğini arkasına aldı

Putin ile görüşmek için Moskova'ya gidecek olan Erdoğan, Gezi Direnişi başta olmak üzere her fırsatta Türkiye'deki muhaliflerin ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Soros'tan destek aldı.

İleri Haber

Milyarder borsa spekülatörü ve Açık Toplum Vakfı kurucusu George Soros, Ingiliz Financial Times gazetesine yazdığı makalede Suriye gündeminde Avrupa'ya Ankara'yı destekleme çağrısı yaptı.

"Suriye'de 6 milyon kişinin mülteci haline dönüşmesi, Rusya'nın politikasının bir yan ürünü değil ana hedefiydi" ifadelerini kullanan Soros, Avrupa'nın son krizde ayağa kalkması gerekirken Moskova ile karşı karşıya gelmekten kaçındığını savundu.

''TÜRKİYE RUSYA'YA YANIT VEREMEDİ'

Türkiye'nin de Rusya'ya göre hava gücü zayıf ve nükleer güce sahip olmadığı için, Rus menşeli saldırıda askerlerini kaybetmesine rağmen ateşini Suriye ordusuna yönelttiğini öne sürdü.

GÖÇMENLER KONUSUNDA DA DESTEK

Soros, Avrupa'ya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakerede AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İdlib'de göçmenler için güvenli bölge talep eden tavrını destekleme çağrısı yaptı. Soros ayrıca Avrupa'nın "Rusya'nın savaş suçlarını da" gündeme getirmesini istedi.

ERDOĞAN MUHALİFLERİ HER FIRSATTA 'SOROS'LA İLİŞKİLİ OLMAKLA' SUÇLUYOR

Erdoğan, Gezi Direnişi başta olmak üzere her fırsatta Türkiye'deki muhalifleri Soros'la ilişkili olmakla suçluyor.