Erdoğan: Rusya ile şu aşamada bir çatışmaya girmemize gerek yok

Erdoğan: Rusya ile şu aşamada bir çatışmaya girmemize gerek yok

Ukrayna dönüşü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da ciddi çelişki içerisine girmemize gerek yok" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İdlib'de yaşananların mutabakatın açık ihlali anlamına geldiğini belirterek "Bunun rejim için sonuçları olacak" dedi.

"Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da ciddi çelişki içerisine girmemize gerek yok" diyen Erdoğan, "Bizim S400’den geri adım atmamız diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ukrayna ile sanayi alanında yoğun bir iş birliğimiz var ancak bunu daha da geliştireceğiz. Bu konuda bugün (dün) Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Volodimir Zelenskiy ile kararlı bir mutabakata vardık. Ayrıca telekomünikasyon, enerji, ticaret ve kültür alanlarında da yakın çalışmaya devam edeceğiz. 

Kırım Tatarları konusundaki pozisyonumuz net. Kırım’ın ilhakını tanımıyoruz. Kırım’ın haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak Sayın Başkanın da bu konuda kararlı olduğunu gördüm. O da özellikle 'Kırım Tatarları konusunda hassasiyetiniz nedir?' diye bunları benden ayrıca öğrenmek istedi. Ben de kararlılığımızı söyledim. Hatta şu anda Herson bölgesinde 500 konut yapabiliriz diye bir teklifte bulundu, 'Beraber yapalım' dedi. Biz de kendilerine 'İsabetli olur' dedik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız bir heyetiyle beraber inşallah gelecek, burada Sayın Başkanın belirleyeceği isimlerle görüşmelerini yapacak ve hangi bölge isabetli olursa orada çalışmalara başlayacaklar. Kiev’de Kırım Tatar kardeşlerimiz için cami, konut ve işyerlerinden oluşan bir külliye inşa edeceğiz. Bunun için yine müşterek bir adım atacağız. 33 dönümlük bir arazi oradaki kardeşlerimiz tarafından alındı. Kırım Tatarlarının kendi ayakları üzerinde durmasını çok çok önemsiyoruz. Bu çerçevede Mustafa Cemiloğlu ile görüştüm, diğer arkadaşlarla da görüştük. Kırımlı kardeşlerimize siyasi, ekonomik, diplomatik ve kültürel alanlarda da her türlü desteği vereceğiz."

'İMAMOĞLU'NA CEVAP VERECEK KADAR DERECE KAYBINA UĞRAMADIM'

Gazetecilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli'nin İSMEK'teki kadın çalışanlara yönelik sözleri infial yarattı. Büyükşehir Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu, bir inceleme başlattığını duyurdu. Siz ne diyorsunuz bu konuda?" sorusu üzerine Erdoğan, "Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına cevap verecek kadar derece kaybına uğramadım. Hele hele bir bayana yapılan sataşmaya en güzel cevabı sizin vermeniz lazım" karşılığını verdi.