Erdoğan Rize'de: Sel konusunda halkı suçladı, iktidarını övdü, mağdurlara çay attı...

Erdoğan Rize'de: Sel konusunda halkı suçladı, iktidarını övdü, mağdurlara çay attı...

Bir hafta arayla sel felaketinin yaşandığı Rize’ye giden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka seslendi. Erdoğan açıklamasında halkı suçlarken, iktidarını övdü. Erdoğan ayrıca alanda bekleyenlere de çay attı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Rize’de yaptığı sesleniş konuşmasında halka çay attı. Sel felaketiyle ilgili sorumluluğu halka yükleyen Erdoğan, “Ne olur, şu yamaçlarda 5-10 kat bina yapmayın. Bu çaylıklar azotla toprağı eritiyor. Bu balçığa dönüşüyor ve o binalar kaymayla karşı karşıya kalıyor” derken, “Bugün vicdan sahibi herkes Türkiye’nin şehirleşme ve altyapılarındaki başarılarını takdir ediyor” sözleriyle iktidarını övdü.

Bir hafta arayla sel felaketinin yaşandığı Rize’ye giden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka seslendi.

Açıklamasında, “Geçmişteki iyi örneklerin rehberliğinde, acı tecrübelerden ders çıkartarak, artık kendimize yeni bir yol çizmemiz gerektiğine inanıyorum” diyen Erdoğan, “Ne olur, şu yamaçlarda 5-10 kat bina yapmayın. Bu çaylıklar azotla toprağı eritiyor. Bu balçığa dönüşüyor ve o binalar kaymayla karşı karşıya kalıyor” sözleriyle sel felaketinin sorumluluğunu halka yükledi.

İKTİDARINI ÖVDÜ

“Yaylalarımızın, dere yataklarımızın, dağlarımızın, nehirlerimizin çarpık yapılarla istila edilmesine göz yummadık" ifadelerini kullanan Erdoğan, selden etkilenenler yerler için TOKİ ile birlikte proje başlattıklarını kira, taşınma ve diğer ihtiyaçları için de yardımların yapılmaya başlandığını da duyurdu.

“Ağaçlandırma seferberliğinden, sıfır atık projelerimize her alanda ortaya koyduğumuz özgün çalışmalarla Rabbimizin bize emaneti olan tabiata sahip çıktık" diyen Erdoğan, "Bugün vicdan sahibi herkes Türkiye’nin şehirleşme ve altyapılarındaki başarılarını takdir ediyor” açıklamasını yaptı.

SEL MADĞURLARINA ÇAY ATTI

Erdoğan, konuşma yaptığı otobüsün üzerinden alandaki yurttaşlara “çevre dostu bez torbaların içinde çay ikram etmekte” anonsu eşliğinde çay attı.