Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı Meclis'e gönderdi

Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı Meclis'e gönderdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı bugün açılan TBMM'ye gönderdi. Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda bu kararını duyurmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'ye gönderdi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada da, anlaşmayı ekim ayında Meclis' sunmayı planladıklarını söylemişti.

Paris İklim Anlaşması, en fazla ülkenin üzerinde anlaşma sağladığı 'iklim anlaşması' olarak öne çıkıyor. 197 ülkenin uzlaşma sağladığı anlaşma ile zengin ülkelerin yoksul ülkelere yardım yapması öngörülüyor.

TÜRKİYE 'MALİ YARDIM' İSTİYOR

Türkiye, anlaşmayı daha önce imzalamış olmasına rağmen yürürlüğe koymazken; mali yardım almak konusundaki ısrarcı tavrını sürdürüyordu. BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nde Ek1 listesinde 'gelişmiş ülke' sınıflandırmasında yer alan Türkiye, 'gelişen ülke' sınıflandırması yapılan Ek2 listesinde yer alması gerektiğini ve taahhütlerini yerine getirebilmek için finansal desteğe ihtiyacı olduğunu savunuyordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki Paris İklim Anlaşması çıkışında Dünya Bankası ile Fransa ve Almanya’nın iklim projeleri için Türkiye'ye vermeyi taahhüt ettiği 3 milyar dolarlık kredi paketinin etkili olduğu belirtilmişti.