Erdoğan Ordu’da Terzi Fikri’yi hedef aldı

Erdoğan Ordu’da Terzi Fikri’yi hedef aldı

Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada "Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada 1979 yılında Fatsa Belediye Başkanlığı yapan Devrimci Yolcu Terzi Fikri’yi (Fikret Dönmez) hedef aldı.

Erdoğan, “Terörün belini kırdık. Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu'm çok ödedi çok. Artık böyle bir şey yok" dedi.

Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında Fatsa’nın ‘Terzi’ lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez’i de hedef alan Erdoğan, “Bu Ordu, terörün nemenem şey olduğunu iyi bilir. Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir, onların bedelini benim Ordum çok ödedi” ifadelerini kullandı.

TERZİ FİKRİ KİMDİR?

1979’da Fatsa’da, CHP, AP ve MSP’nin iki katı oy alarak bağımsız belediye başkanı seçildi. Fatsa’yı halk komiteleriyle yönetmeye başladı. O dönemde fındık mitingleri gerçekleşti. 

Çorum Katliamı sırasında Başbakan Süleyman Demirel tarafından “Çorum’u bırakın Fatsa’ya bakın” ifadeleriyle hedef gösterildi. 12 Eylül asker, darbesine giden süreçte yapılan bir askerî operasyonla görevinden alınarak tutuklandı, 1985 yılında cezaevinde hayatını kaybetti.