Erdoğan olay mahalline döndü

Erdoğan olay mahalline döndü

Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin, iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları son bulsun diye başlattığı eylemlerde 24 işçinin tutuklanmasının üzerinden bir hafta geçmeden Erdoğan, 3. Havalimanına geldi.

AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaatına başlandığı günden beri iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen, geçtiğimiz günlerde 24 işçinin tutuklandığı 3. Havalimanı’na geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın F-16 ile eşlik ettiği Erdoğan, alana askeri pilot tulumu ile geldi.

'BİLİM VE TEKNOLOJİ ATILIMI'

Erdoğan 'yerli ve milli' teknolojiden bahsederek yurtdışındaki bilim insanlarının yurda geri dönüşü için seferberlik başlatılacağını söyledi.

Erdoğan, "Dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya çağırıyorum" dedi. 

'DOLAR MOLAR FİLAN FALAN, BİZ BUNLARIN HEPSİNİ AŞARIZ'

Yaşanan ekonomik kriz ve kur değişimini yine gayriciddi bir dille değerlendiren Erdoğan, “Siz bu konuşulanlara filan bakmayın, dolar molar filan falan, biz bunların hepsini aşar geçeriz. Onun için buradan AVM'cilere bir daha sesleniyorum, Tük Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz. Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası” diye konuştu.