Erdoğan NATO'ya sarıldı: Ne zaman ortaya çıkacaksın?

Erdoğan NATO'ya sarıldı: Ne zaman ortaya çıkacaksın?

Erdoğan, partisinin 6. olağan il kongresinde açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bolu 6’ncı Olağan İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada, NATO’nun her operasyonuna destek verdiklerini söyledi. Erdoğan, Afrin saldırısıyla ilgili NATO’dan yardım istediği konuşmasında “NATO, sen ne zaman ortaya çıkacaksın?” dedi.

Erdoğan’ın kongrede yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

“İçinde bulunduğumuz NATO, biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. Herhangi bir yerde bir sıkıntı olduğu zaman NATO'dan bize bir görev terettüp ettiğinde, yeri geldi Somali'de, Afganistan'da, Balkanlar'da olduk. Peki bütün buralarda biz yer alırken, şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var, sürekli terör örgütleri oradan bizi taciz ediyor, Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın, devamlı ben bunları mı söyleyeceğim? Ama maalesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok.

‘BUGÜN BORÇ ALAN, YARIN EMİR ALIR’

IMF'nin bize dediği laf, ‘Olmaz’ Ne olmaz? Sen paranı alıyor musun? Paranı al. Ama bizi yönetmeye kalkma. Türkiye'yi yönetecek birisi varsa o da benim. Sen sadece paranı al. Bunu Davos'ta da yaptık. 2013'te, 23.5 milyar dolar borcumuz varken IMF'ye, bunu tamamen bitirdik ve ondan sonra da IMF bizden borç istedi. 5 milyar dolar borç istedi. Arkadaşlar sordu, 'Verelim mi?', 'Verin' dedim. Bugün borç alan yarın da emir alır. Ecdadımız öyle söyledi. Bunlar zaten o mantıkla çalışıyor.

SAVAŞ TAMTAMLARINA DEVAM

(Afrin saldırısıyla ilgili) Ben her gün komuta kademesine ve Genelkurmay Başkanıma 'İhtiyaç var mı?' diye soruyorum. Verdiği cevap, 'Sayın Cumhurbaşkanım, olsa ben size zaten bunu söylerim.' Ordumuz şu anda yolunda kaim, daim devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz. Önce ben yola çıkarım, ardından da beraber yürürüz”