Erdoğan: MHP'nin teklifi kendisine aittir

Erdoğan: MHP'nin teklifi kendisine aittir

AKP 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, af gündemine değindi ve Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Cemal Kaşıkçı'yla ilgili açıklama yaptı.

Foto: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen "AKP 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın kapanış programına katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, muhalefeti hedef alarak, "Biz, en kritik dönemlerde düşmanlarımızın safında yer alanlardan, onların bize yönelmiş siyasi ve ekonomik silahlarına adeta cephane taşıyanlardan muzdaribiz" dedi.

'CEZAEVLERİNİ BOŞALTMAK İÇİN AF ÇIKARILMAZ'

Erdoğan af gündemine de değinerek; "Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz. Adaletin tesisi hukukla olur, anlık ayaküstü düzenlemelerle değil. MHP'nin teklifi kendisine aittir. Biz AK Parti olarak nasıl bir teklifle karşısına çıkarız, nereye kadar yaklaşırız, bunların hepsi arkadaşlarımızın çalışmasından sonra ortaya çıkacak," dedi.

'CEMAL KAŞIKÇI ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASINA YANIT

Erdoğan, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddiasına ilişkin bir soru üzerine de, "Cumhurbaşkanı olarak takibindeyim, kovalıyorum, buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe giriş çıkışlar hepsi inceleniyor. Süratle bir netice alalım istiyoruz" dedi.