Erdoğan, Merkel ile görüştü: Gündem, Türkiye-AB ilişkileri

Erdoğan, Merkel ile görüştü: Gündem, Türkiye-AB ilişkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek adımlar ile bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede Erdoğan'ın "Türkiye-AB ilişkilerinde diyaloğun ön plana çıkarılmasının olumlu yansımalarını hep birlikte gördüklerini, bu atmosferin oluşmasında Merkel'in şahsi katkısının önemli bir rol oynadığına inandığını" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Açıklamada, "Mevcut durumun, Türkiye-AB ilişkilerinin değerini anlamak istemeyen üye ülkeler tarafından bozulmaması için çaba sarf edilmesi gerektiğini" söyleyen Erdoğan'ın, AB Zirvesi'ne sunulacak raporun olumlu gündem istikametinde Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine yönelik önerileri objektif ve yapıcı bir bakış açısıyla yansıtmasını beklediği kaydedildi.

Erdoğan'ın görüşmede, "18 Mart Mutabakatı'nın güncellenmesi çalışmalarının vize serbestisi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve müzakere faslı açılması gibi unsurları da ele alarak bütüncül şekilde yapılması gerektiğine" öne sürüldü.