Erdoğan: Macaristan'la birlikte Afrika'da yatırımlara girelim

Erdoğan: Macaristan'la birlikte Afrika'da yatırımlara girelim

Erdoğan, Macaristan'daki İş Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada "Macaristan'la birlikte ortak adımlar atmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye- Macaristan İş Forumu'nun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Macaristan ile savunma sanayine yönelik bazı adımları atmayı planlıyoruz” dedi.  

Erdoğan, Macaristan ile savunma sanayine yönelik bazı adımlar atmayı planladığını açıkladı. "Yaptığımız görüşmelerde bu konuların üzerinde de durduk" dedi.

'BİRLİKTE AFRİKA'DA ORTAK YATIRIMLARA GİRELİM'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Türkiye-Macaristan iş birliği ile Afrika’da ortak yatırımlara girelim. Afrika’nın beklentileri çok."

'MACARİSTAN TİCARET ÜSSÜ'

"Macaristan’ı ticaret üssü ve en önemli geçiş noktalarımızdan biri olarak görüyorum."

 "Hiçbir  siyasi sorunu bulunmayan, ekonomik ilikşkiler noktasında hukuki alt yapısı tamamlanmış, tarihi ve kültürel açıdan kardeş gibi iki ülkenin ticaretinin daha üst seviyelerde olması gerekir. Bizlere ve burada bulunan iş adamlarımıza düşen en önemli görev ikili ticaretimizi, Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluk bağlarına yakışır bir düzeye çıkarmaktır. Burada şunu çok açıklıkla söyleyebilirim; Türkiye ile Macaristan arasındaki bu ilişkileri güçlendirmede iş adamlarımıza çok büyük görev düşüyor. "

'TÜRKİYE BİR YATIRIM MERKEZİ'

"Son 16 yıldaki projelerle ülkemizin alt yapısını daha da güçlendirdik. Yeni Havalimanı’nın tüm etapları devreye girince 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük 3 havalimanından biri olacak. Macaristan'ın nitelikli ve uygun maliyetli iş gücü ve coğrafi konumu açısından çok sayıda Batılı girişimci tarafından yatırım merkezi olarak görüldüğünü biliyoruz. Ülkemiz de benzer şekilde Avrupa'nın ve dünyanın birçok ülkesinin kaliteli ürün ihtiyacına cevap veren bir ürün üssü ve ticaret ortağı haline gelmiştir. 165 milyar dolarlık ihracata ulaşarak 2002'den bu yana ihracatımızı 4 kattan fazla artırdık. 2002 sonunda 35 milyar dolar olan ihracatımız bugün 165 milyar dolara ulaşmıştır."

'EKONOMİDE GAYET OLUMLU BİR GÖRÜNTÜMÜZ VAR'

" Turizmde 40 milyona ulaştık. Hedefimiz 2023’te 50 milyon turist."

"Özellikle kamu, hane halkı ve bankalar borçluluk oranlarında uluslararası kriterlere göre gayet olumlu bir görüntümüz var. Ülkemize yönelik saldırılara karşı tüm kurumlarımızla gerekli önlemleri aldık. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanımız birkaç hafta önce Yeni Ekonomi Programımızı açıkladı. 2019-2021 için hazırlanmış bu program katılımcı bir anlayışla, sürdürülebilir büyüme hedefiyle kaleme alındı. Alınan önlemlerle ekonomimizin dengelenme yönünde işaretler verdiğini memnuniyetle görüyoruz."