Erdoğan: Libya'da ‘birkaç tane’ şehidimiz var

Erdoğan: Libya'da ‘birkaç tane’ şehidimiz var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’de yaptığı konuşmasında Libya’ya gönderilen ‘birkaç tane’ personelin hayatını kaybettiğini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’de Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Libya'ya gönderilen görevlilerden hayatlarını kaybedenlerin olduğunu belirterek "Hafter’e karşı kahraman askerlerimiz, Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle oradayız. Birkaç tane şehidimiz var, birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerleri etkisiz hale getirdik" dedi.

‘SURİYE VE LİBYA POLİTİKALARI MACERA DEĞİLDİR’

AKP’nin politikasına yönelik eleştirilere değinen Erdoğan, “Türkiye Suriye’de Libya’da Akdeniz’de gerçekten kritik bir mücadele verirken bir anda içeride hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların başlatıldığını görüyoruz. Türkiye’nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir. Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin çıkarlarıyla diğer ülkelerin çıkarları çatışıyor” diyen Erdoğan, “Gerekirse tek başımıza adımlar atarak, ülkemizi doğru hedeflerine götürmeye çalışıyoruz. Hamdolsun artık Türkiye’nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye ve bunu sahada hayata geçirmeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelelerde hem siyasi ve diplomatik hem de gerektiğinde askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirebilmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” şeklinde konuştu.

‘YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK’

AKP’nin anlaşmalar imzaladığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Birleşmiş Milletler tarafından tanındığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi

“Deniz hukukundan anlamayan uluslararası hukuktan anlamayan bu noktada akıl hocaları olmayan, akıl hocası karga olanın akıbeti ne olur? Gayrimeşru Hafter’e karşı kahraman askerlerimiz, Suriye Milli Ordusu’ndan ekiplerimizle oradayız. Birkaç tane şehidimiz var şunu da söyleyelim ki birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerleri etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak.”

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüştüğünü aktaran Erdoğan, “Tüm coğrafyalarda Türk’ün ve Türkiye’nin varlığını ortaya koyacağız. Her gün yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Sırf ülkemizi müşkül duruma düşmesi için hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. Dün sabah Putin’le görüştük, Macron ve Merkel’le görüştük ve yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız” dedi.