Erdoğan: Kürt de olsa o benim kardeşim, o da benim insandır

Erdoğan: Kürt de olsa o benim kardeşim, o da benim insandır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş insanlarıyla bir araya geldiği akşam yemeğinde, ''Kürt de olsa o benim kardeşim, o da benim insandır, ona hizmet etmek görevimdir'' ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş insanlarıyla bir araya geldiği akşam yemeğinde, ''Kürt de olsa o benim kardeşim, o da benim insandır, ona hizmet etmek görevimdir'' ifadelerini kullandı. Erdoğan 23 Haziran seçimlerine yönelik ise, ''Büyükşehir meclisinin bütün komisyonlar AK Partilidir, Cumhur İttifakınındır. Böylece zaten işin yönetim noktasında komisyonlarıyla meclisiyle AK Parti Cumhur İttifakının kontrolü altında olduğu ortadadır. Sadece vitrinde bir başkanlık olayı var, bununla beraber eksik olan bir şey tamamlanacaktır'' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanlarıyla Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

'SADECE VİTRİNDEKİ BAŞKANLIK OLAYI VAR O DA TAMAMLANACAKTIR'

Burada konuşan Erdoğan 23 Haziran seçimlerine yönelik, ''Pazar günkü seçimin dışında her şey aslında Cumhur İttifakı olarak bitmiştir. Sadece vitrinde bir başkanlık olayı var, bununla beraber eksik olan bir şey tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

“İstanbul’da Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25’ini 312 belediye meclis üyesinin 180’ini kazanarak tartışmasız bir şekilde galip geldik. Büyükşehir meclisinin bütün komisyonlar AK Partilidir, Cumhur İttifakınındır. Komisyonların tamamı şu anda Cumhur İttifakına aittir. Böylece zaten işin yönetim noktasında komisyonlarıyla meclisiyle AK Parti Cumhur İttifakının kontrolü altında olduğu ortadadır. Başkan vekillikleri aynı şekilde Cumhur İttifakına aittir. Yani burada Pazar günkü seçimin dışında her şey aslında Cumhur İttifakı olarak bitmiştir. Sadece vitrinde bir başkanlık olayı var, bununla beraber eksik olan bir şey tamamlanacaktır”

'KÜRT DE OLSA BENİM KARDEŞİMDİR'

Batı’da ne varsa Doğuda da ve Kuzey’de ne varsa Güneyde de yapmak için çalıştıklarını ve her yere hizmet ulaştırdıklarını söyleyen Erdoğan, “Kürt kardeşlerimi yanlış söylemlerle aldatıyorlar. Hakkari’ye, Iğdır’a, Kars’a, Ağrı’ya havalimanını biz getirdik. Biz ayrımcı değiliz. Kürdü, Laz’ı Çerkez’i, kim olursa olsun biz yaradılanı yaratandan ötürü sevdik ve hepsine hizmeti götürdük. Söz verdik batıda ne varsa doğuda da o olacak dedik. Bunları yaptık. Bu hizmet aynen devam ediyor. Biz duramayız, durmak yakışmaz. Tavsiye ederim güneydoğuya gitmeyenler ne olur gitsinler. O delik deşik ettikleri evleri, PKK terör örgütü siyasi temsilcisinin hangi parti olduğunu biliyorsunuz. Benim canım canım vatan topraklarını delik deşik ederek evlerin altından tüneller açarak o insanlara yaşam hakkını zehir ettiler. Biz kayyum tayinleriyle bütün oralarda evleri sıfırdan inşa ettik. Diyarbakır’ı şu anda tanıyamazsınız. Dicle Nehrinin yanına piknik alanlarını inşa ettik, hem Dicle’yi seyret hem de ailecek piknik yap. Kürt de olsa o benim kardeşim, o da benim insandır, ona hizmet etmek görevimdir. Bu millete biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hizmetkar olmanın gereği de budur, bu adımları attık atmaya devam edeceğiz” dedi.