Erdoğan kürsüden AKP Türkiyesi'ni eleştirdi

Erdoğan kürsüden AKP Türkiyesi'ni eleştirdi

Yargıtay'ın 150. kuruluş yıl dönümünde konuşan Tayyip Erdoğan ilginç bir konuşma yaptı.

Yargıtay'ın 150. kuruluş yıl dönümü için külliyede toplanan kalabalığa hitap eden Tayyip Erdoğan, "Eğer bir ülkede halk bunalmış ve ellerini semaya açıp adalet çığlığı atar hale gelmişse orada bir sorun var demektir" ifadelerini kullandı. 

BİZİM GİBİ ÜLKE YOK

Önceki yıllarda 'FETÖ'cülerin yargıyı suistimal ettiğini iddia eden Erdoğan "Bizim de bu konuda özeleştiri yapmamız lazım. FETÖ'cüler hukuku ihlal eden kararlar alıp bunu da sümenaltı edebilmişler. Ancak şimdi durum böyle değil. Herşey yavaş yavaş rayına oturuyor. Ülkenin karşı karşıya kaldığı tehditler düşünüldüğünde güvenlik ve adalet konusunda bizim gibi dengeli ülke yok çok şükür" iddiasında bulundu.

'BÜTÜN SUÇ FETÖ'NÜN'

Dört binin üzerinde hakim ve savcının ihraç edildiği yargı kurumunun artık sorunsuz işlediğini öne süren Erdoğan "Bugün bölge idare mahkemeleri ticaret mahkemeleri sorunsuz işliyor. Demek ki bu FETÖ'cü hakim ve savcılar, bizim yargımızı kangren etmişler. Önceden bölge idare mahemelerine bir milyon dosya geliyordu şimdi elli bine kadar düştü. Demek ki bir sadeleşme ve ehlileşme var" dedi.

'TÜRK YARGISI SADECE 15 TEMMUZ'DA İYİ SINAV VERDİ'

Tayyip Erdoğan son on beş yılda yapılan hukuki düzenlemelerle Cumhuriyet tarihinin en büyüj hukuki reformlarını gerçekleştirdiklerini savunurken: "Bizim zamanımızda Yargı, darbeye karşı ülke tarihindeki en dik duruşunu sergiledi. Menderes asılırken, 12 Eylül gerçekleşirken iyi sınav veremeyen yargı, 15 Temmuz gecesi görevinin başındaydı. Biz darbe gecesi bile hukuka uyarak, hukuk çerçevesinde darbecilere gereken cevabı verdik. Yargımız da o gece görevini layıkıyla yaptı" iddiasında bulundu.