Erdoğan: Külliyenin yanına birkaç butik otel yapacağız

Erdoğan: Külliyenin yanına birkaç butik otel yapacağız

Ahlat'ta konuşan Erdoğan "Bütün engellemelere rağmen külliyeyi yapacağız. Külleyenin yanına da birkaç butik otel yapacağız" dedi.

Bitlis-Ahlat'ta, Malazgirt Savaşı'nın yıl dönümü dolayısıyla AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'KÜLLİYE'NİN YANINA BUTİK OTEL'

- “Ahlat'ta 10 dönüm arazi üzerine 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuruyoruz. Birileri rahatsız olsa, engellemeye çalışsa da bu otağı ilçemize kazandıracağız. Ahlat'ta külliyenin yanına butik birkaç otel de yapacağız."

- “Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ata sporlarımıza da öyle sahip çıkacağız. Ata sporlarımızı insanımıza tanıtacak birçok proje yaptık, özellikle Okçular Vakfı çok kıymetli çalışmalar yapıyor."

- “Hiç kimsenin bizi bölmesine, 82 milyonun fertleri arasına nifak tohumları ekmesine fırsat vermeyeceğiz. Bize kefen biçenlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz."

'KARA BİRLİKLERİNİN GİRİŞ YAPMASINI BEKLİYORUZ'

Fırat’ın doğusuna geçilmesi meselesine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Dokunulamaz, girilemez, çözülemez olarak görülen sorunlar gibi Fırat'ın doğusundaki mesele de milletin, ülkenin hassasiyetlerine uygun şekilde çözülecek” dedi:

- “Şu anda SİHA'larımız, İHA'larımız ve helikopterlerimiz bölgeye girdi. Sınırlarımıza yakın yerlerdeki tahkimatlar imha ediliyor. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz.

- “Bölgedeki hesapların karışıklığı ve sinsi tuzakların çokluğu bizi asla yolumuzdan alıkoymamıştır, alıkoyamayacaktır.”