Erdoğan Krizin Suçlusunu Buldu: Muhalefet

Erdoğan Krizin Suçlusunu Buldu: Muhalefet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği illerde, gündeminde yine dolardaki tarihi artış vardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu'da sel felakatinin yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. Burada halka seslenen Erdoğan, ABD ile aralarındaki Papaz Andrew Brunson krizine ilişkin konuştu. Erdoğan, "Yazık yazık, NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi.

'BU BÖLGENİN KADERİN DE BU VAR'

Öte yandan ziyaretinde Ordu'daki yıkılan köprüyü inceleyen Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yıkılan köprüleri yeniden yapacağız. Henüz burada işimiz bitmedi" diye konuştu. Erdoğan meslek odalarının ihmal, denetimsizlik ve rant odaklı dönüşüm yüzünden yaşandığını belirttiği facilar için de "Bu bölgelerin kaderinde bu var" ifadesini kullandı. 

Hasar tespit çalışmalarında bulunduğu söyleyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bunları ödeyecek zenginliktedir" açıklamasında bulundu.

Dövizin yükselişine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Onların doları varsa bizim Allahımız" sözlerini tekrarlayarak, bir kez daha vatandaşlardan yastık altındaki altınlarını bozdurmalarını istedi.

'NATO'DAKİ ORTAĞINIZI BİR PAPAZA DEĞİŞTİRİYORSUNUZ'

Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle:

"(ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları) Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit dili ile bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz, hukuk dilinden, haktan anlarız.

Biz hak, hukuk neyse onun gereğini yaparız ama tehdide gelince kusura bakmasınlar. 'Şunu, bunu vermeyeceğiz.' Senin olsun, verme; bizde olanlar bize yeter.

Biz düştüğümüz yerden evelallah kalkarız. Dün kalktık, bugün de yarın da kalkarız. Yeter ki milletim ayakta dursun.

Buradan tekrar sesleniyorum ABD'dekilere. Yazık yazık. Siz NATO'daki bir stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz."

'TÜRKİYE'DE BAYAĞI DOLAR VAR'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu'nun ardından, Rize’de de seçmenine bir teşekkür konuşması yaptı.

Erdoğan, önceki gün 6.80'i gören dolar/TL ile ilgili burada yaptığı konuşmasında, yine bilindik "dış güçlerin oyunu" argümanını kullandı. Erdoğan, bir seçmeninin sahte dolarları yere atması üzerine "Türkiye'de bayağı dolar var" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde kullandığı "Onların doları varsa, bizim de Allahımız var" sözünü tekrarlayan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yeni bir Türkiye kuruyoruz. Bu bize nasip oldu. Tarih 24 Haziran’ı böyle yazacak.

ABD ile ilgili nidalar üzerine… Hiç kafaya takmıyorum. ABD stratejik ortağını bir papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Tehditle bizi bir yere çekmeye çalışan kusura bakmasın. Türkiye’ye tehdit sökmez. Biz bir hukuk devletiyiz."

EKONOMİK ÇÖKERKEN YİNE MUHALEFETE SUÇLAMA

Daha sonra partisiin İl Danışma Meclisi'nde konuşan Erdoğan, dövizdeki yükselişle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Yine "aynı gemideyiz" mesajı veren Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Döviz kurlarındaki dalgalanma bahane, biz meselenin dolar olmadığını biliyoruz, bunlar ülkemize açılan ekonomik savaşın kurşunları, gülleleri, füzeleri. Önlem aldık, ama aslolan ekonomik savaşı açan elleri kırmaktır.

Ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor… Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın… Sen sanıyormusun ki döviz baronlarının yanında yer aldığında sana paye verecekler.

Hala koltuğu bırakamadın ama koltuk seni bıraktı, Şimdi de döviz baronlarının yanında yer alıyorsun, sana ne gelecek onlardan?

Bu milletin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur.

Bizim ilkemiz, kim sabrederse zafere ulaşan odur.

Gelişip büyür etki alanımızı genişletirken anlaşılan o ki birilerinin ayağına basmışız.

(Trump) Tehdit ediyor ya… yarın saat 18.00'e dek göndereceksiniz. Burası çatladıkapı ülkesi mi ya, burası Türkiye, ne yapıyorsunuz?

SERMAYEYE KORUMA

Batan, çöken, krize giren bir ülke yok. İşadamlarıyla sendikalarla her gün oturup konuşuyoruz.

Ama bizim işadamlarımız Kılıçdaroğlu değil, onun gibi batmış değil.

İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız."