Erdoğan koronavirüs aşısı için tarih verdi

Erdoğan koronavirüs aşısı için tarih verdi

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, artışı süren Covid-19 salgını başta olmak üzere açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 aşı çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

Saray kabinesi AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, artışı süren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını başta olmak üzere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- “Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecektir. İl kurulları gerektiğinde özel tedbirler alıp bunları uygulayabilecektir. Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. Çeşitli ülkeler tarafından geliştirilen ve son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. 8 aşı çalışmasının 2’sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıyı milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir. Yerli aşıda da insan üzerinden deneme çalışmaları önümüzdeki aylarda başlayacaktır.”

DEPREMZEDELERE KONUT

- “Elazığ ve Malatya depremlerinin ardından başlanan konut inşaatları son aşamasına gelmiştir. Ekranda da izlediğiniz gibi bütün bu konutlar şu an kısa bir zaman sonra bizzat benim de katılacağım törenlerle sahiplerine teslim edilecektir. Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızın bu konutlar için ödeyeceği bedelleri de tespit ettik. İki ilde de 2+1 konutlar 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir. 3+1 konutlar için de 730 lira ile 995 lira arasında bir bedel belirlenmiştir. Köy evlerinde ise ahırsız olanlarda 790 lira, ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödeme yapılacaktır. Ödemeler 20 yıl vade ile ve faizsiz olarak gerçekleştirilecektir. Konut inşaatlarının tamamında altyapı proje ve diğer pek çok yatırım hükümetimiz tarafından bedelsiz olarak yapılmıştır. Maliyetlerden ortalama yüzde 40 düzeyinde de indirime gidilmiştir. Bu konutların hayırlı olmasını diliyorum.”

‘BM SALGINDA SINIFTA KALDI’

- “BM, salgında da sınıfta kaldı. BM, salgınla mücadele için gereken tedbirlerin alınması için hiçbir varlık ortaya koyamadı. Türkiye tek başına 146 ülkeye tıbbi malzeme desteği verip el uzatırken, BM'nin bu derece etkisiz kalması tespitimizin doğruluğunu bir kez daha teyit etti. Sömürgeci ve soykırımcı bir geçmişe sahip olan Batı, kaşıkla verip kepçeyle alma alışkanlığı sebebiyle bunu anlamakta zorlanıyor. “