Erdoğan konuştu, dolar yine yükseldi…

Erdoğan konuştu, dolar yine yükseldi…

AKP’li Erdoğan’ın ekonomi yorumlarının ardından dolar yükselişe geçti.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi yorumlarının ardından döviz kurları yeniiden dalgalanmaya başladı. Erdoğan fiyat artışlarının sebebinin ‘iktisadi temelleri olmayan hareketler’ olduğunu vurguladı.

Türkmenistan ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamaların ardından dolar yeniden yükselişe geçti.

Erdoğan’ın cuma günü İzmir’de yaptığı mitingde ekonomiye dair verdiği mesajların peşi sıra dolar 12,30 TL seviyesinden 12,50 TL seviyelerine kadar çıkmıştı. Erdoğan’ın Türkmenistan ziyareti dönüşü yaptığı açıklamalarının etkisiyle hızla dalgalanan dolar kuru, 12,50’den 12,77 seviyesine kadar çıktı.

Erdoğan’ın Türkmenistan dönüşünde yaptığı açıklamalarının ardından ise dolar, yeniden 12,80 TL’nin üzerini gördü. Saat 15:00 itibariyle dolar 12,77 TL seviyesinden işlem görüyor.

DÜŞÜK FAİZ ISRARI DOLARI YÜKSELTTİ

Erdoğan'ın doların yükselmesine sebep olan açıklamaları şu şekilde:

- En başından beri düşük faizi savunuyorum, bundan taviz veremem ve vermeyeceğim.

- Eğer ben de ekonomi tahsili görmüşsem ve bu ekonomi tahsilinden de öte bazı değerler silsilesi içerisinde de inandıklarım, bilgim varsa, faiz sebeptir, netice değildir; enflasyon neticedir.

'FİYAT ARTIŞININ NEDENİ İKTİSADİ TEMELİ OLMAYAN HAREKETLER'

- Enflasyonun sebep, faizin netice olduğunu savunuyorlar. Peki, öyleyse dünyaya şöyle bir bakalım. Şu anda küresel ekonominin egemen olduğu dünyada acaba enflasyon sebep, faiz netice midir, yoksa faiz mi sebep enflasyon mu neticedir? Şu anda Amerika’da enflasyonun geldiği nokta ortada. Avrupa’da enflasyonun geldiği nokta ortada. İsrail’e bakalım, İsrail’de faiz nedir, enflasyon nedir, oranlar ne durumdadır? Buna bakalım. Buna baktığımız zaman bizim tezimizin doğru olduğunu oralarda zaten görüyoruz. Şu anda da ben yine iddiamdayım.

- Son günlerde kur üzerinde iktisadi temelleri bulunmayan hareketler nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları da milletimizin lehine yatırım, istihdam ve üretimle çözeceğiz.

- Göreceksiniz enflasyon seçim öncesi nerelere düşecek. Çok açık net bütün delilleriyle her şeyiyle ortada, faiz lobileri kuduruyor.