Erdoğan Kılıçdaroğlu’ndan bir kez daha para alacak

Erdoğan Kılıçdaroğlu’ndan bir kez daha para alacak

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına yönelik açıklamaları gerekçesiyle 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu cezanın ardından Erdoğan'ın şimdiye kadar Kılıçdaroğlu'ndan tazminat davalarında ne kadar para aldığı akıllara geldi. İşte o rakamlar..

İleri Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarına yönelik sözleri nedeniyle 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin sözleri nedeniyle açılan tazminat davasında, 359 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi. 

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı ile davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını temsilen avukat Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Abdullah Demirhan hazır bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 359 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

ERDOĞAN KIIÇDAROĞLU’NDAN PARA ALMAYA DOYMADI: MİLYONU BULDU!


Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na daha önce açtığı davalarda da uçuk miktarlarda paralar kazanmış, yıllar içerisinde istediği miktarı “caydırıcı olmalı” diyerek büyütmüştü.
7 bin-10 bin ile başlayan tazminat davaları, 1 buçuk milyonluk meblağlara yükselmiş, Erdoğan bu davalardan bizim tespit edebildiğimiz kaba rakamlara göre toplamda 1 milyona yakın para kazanmıştı.

İşte o davalardan birkaçı:

Haziran 2010: Erdoğan, Başbakanlığı dönemde, Kılıçdaroğlu'nun bir mitingde yaptığı konuşmada kişilik haklarına hakaret ettiği iddiasıyla manevi tazminat davası açtı. Ankara 20.
Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a 4 bin TL manevi tazminata mahkûm etti.

Ocak 2011: Erdoğan, 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle Kılıçdaroğlu aleyhinde iki davadan toplam 10 bin TL manevi tazminat kazandı. 

Şubat 2011: Erdoğan'ın, CHP'nin 3 Ağustos 2010'da Bayburt ve Gümüşhane'deki mitinglerinde hakkında kullandığı ifadeleri gerekçe göstererek Kılıçdaroğlu'na açtığı manevi tazminat davası Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Erdoğan; iki davada, Kılıçdaroğlu'ndan toplam 13 bin lira manevi tazminat kazandı.

Mayıs 2011: Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda 'kişilik haklarına saldırıda bulunduğu' iddiasıyla açtığı davada Kılıçdaroğlu'ndan yasal faiziyle birlikte 7 bin TL manevi tazminat kazandı.

Ekim 2012: Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 5 davanın 4'ünden 20 bin lira manevi tazminat kazandı.

Şubat 2013: Erdoğan, partisinin bir etkinliğinde, "Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'na açtığı davadan 20 bin TL daha manevi tazminat aldı.

Haziran 2013: Erdoğan, 2 Ekim 2012'de partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, Kılıçdaroğlu'ndan yine 7 bin 500 lira manevi tazminat kazandı.

Mayıs 2014: Erdoğan, "kişilik haklarına saldırdığı ve ağır hakaretlerde bulunduğu" iddiasıyla açtığı bir diğer davada, 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Aralık 2014: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "kişilik haklarına saldırıldığı" gerekçesiyle açtığı davada, Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Nisan 2015: Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Eylül 2015: Erdoğan, CHP'nin TBMM Grup Toplantısı ile bazı mitinglerinde, "kendisi ve ailesi hakkında 'montaj, şantaj çetesinin' uydurduğu, kayda alınması, ifşası, yayılması suç teşkil eden kasetleri esas alarak, iftirada bulunduğu" iddiasıyla açtığı davada, Kılıçdaroğlu'ndan 20 bin lira manevi tazminat kazandı.

Temmuz 2016: Erdoğan, partisinin Olağan Kurultayı ve TBMM Grup Toplantısı'ndaki sözleriyle Cumhurbaşkanı'na "ağır hakarette" bulunduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında açılan iki ayrı davada toplam 50 bin lira manevi tazminat kazandı.

Aralık 2017: Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında kendisine ve ailesine hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla bu sefer miktarı uçuk şekilde büyüterek 1 milyon 500 bin lira ödemesini istedi. 

Haziran 2018: Haziran ayında da yine Man Adası ile ilgili Erdoğan’ın açtığı Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan'a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan'a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verilmişti.

Temmuz 2018: Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na açtığı 3 ayrı dava da geçtiğimiz hafta sonuçlanmıştı. Davalar kapsamında Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 3 ayrı davadan 95 bin lira ödemeye mahkum edilmişti.

Kılıçdaroğlu bugün Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada da Erdoğan’a 359 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.
Nisan 2018’de Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarını gerekçe göstererek 500 bin liralık tazminat davası daha açmış, dilekçede “Tazminat miktarı caydırıcı olmalı” denmişti.

'EK GELİR KAPISI HALİNE GETİRDİ'

Muhalefet temsilcilerinin yaptığı her konuşmaya öfke kusan, eleştirilere tahammül edemeyip öfke nöbetleri geçiren, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' adı altında binlerce dava açan Erdoğan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sık sık açtığı davalardan aldığı yüksek meblağlı paralar, sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Sosyal medya kullanıcıları, Erdoğan’ın tazminat davalarından aldığı paralar için "Bunu ek gelir kapısı haline getirdi" yorumları yapıyor.