Erdoğan: 'Kaybettiğimiz yerlerde yeterince başarılı olamadığımızı kabul edeceğiz'

Erdoğan: 'Kaybettiğimiz yerlerde yeterince başarılı olamadığımızı kabul edeceğiz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçimlerle ilgili ilk açıklamalar geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçimlerle ilgili ilk açıklamalar geldi. Eroğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Sonuçlar göstermektedir ki açık ara 1. Parti olarak çıktık. İttifaklar bazında da 1. olduk. Kazanılan ve kaybedilen belediye başkanlıkları elbette olmuştur. Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de bu konuda yeterince başarılı olamadığımızı kabul edecek hareketimizi belirleyeceğiz.

-Anadoludaki seçim sonuçlarını çok önemlin görüyorum. Seçim boyunca Kürt vatandaşlarımızın oylarını pranga altına almaya çalışanların olduğuna dikkat çekmiştik. 


-Beka meselesinin milletimiz tarafından gayet iyi anlaşıldığını görüyorum. Milletimizin birliğini, beraberliğini bozarak ülkemize diz çöktürmeye çalışanlar bir kez daha hüsrana uğramıştır.


-Ülkemizde bundan sonraki seçimler inşallah 2023 yılının haziran ayında olacaktır. Önümüzde 4.5 yıla yakın kesintisiz bir icraat dönemi var. Şimdi hep önümüze bakacağız ve Türkiye’de ekonomisiyle, siyasetiyle, savunma sanayisiyle nasıl önde olacağız buna odaklanacağız. 


-Gündemimizde çok önemli bir reform planı var. Kendi hedeflerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz güçlü ekonomi planını hayata geçireceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye planına odaklanacağımız uzun bir dönem var. 


-Küresel ve bölgesel düzeyde büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemde ülkemizin 2023 hedeflerine doğru adım adım yönelmesi için çalışacağız.


-Yorucu bir maraton oldu. Bu millete dökeceğimiz çok terimiz var. Ankara’daki balkon konuşmamızı yapmak üzere yola çıkıyorum.