Erdoğan kaybettiği seçimi usulsüz ilan etti!

Erdoğan kaybettiği seçimi usulsüz ilan etti!

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlediği basın toplantısında İstanbul seçimlerinin usulsüz olduğunu öne sürdü.

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Moskova'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, İstanbul seçimlerinin usulsüz olduğunu öne sürerek, "Elimizde kamera tespitleri var" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 "Neredeyse bütünü usulsüz. Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç yargı sürecidir. Bu işin patronajı YSK'dır. Vatandaş benim hukukumu koru diyor. "Biz organize bazı suçların işlendiğini gördük diyor" vatandaş. Biz de bunları tespit etmiş durumdayız. Zaten YSK'ya giderken biz bu bilgilerle gidiyoruz. Hatta kamera tespitleri var. Boş arazilerde, apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle nasıl oylar kullanılmış? Bunları göstermek suretiyle bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi?

"Ortada 330 bin civarında geçersiz oy var. Bunun sayımını yapamayız diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. Yapılabilecek hukuk içerisinde bir şeyler var. Bizim bunları YSK'dan beklememiz en doğal hakkımızdır. "

'BU KADAR AZ BİR FARKLA SEÇİMİN SONUÇLANMASI HALKI RAHATLATMAZ'

"Geçmişte bunları örnekleri var. Dünyaya bakıyorsunuz bırakın itirazları, Amerika'da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı bir oy miktarı olsa erken seçime gidiyorlar. Veya erken demeyelim, seçimin yenilenmesine gidiyorlar. Bu kadar az bir farkla seçimin sonuçlanması halkı rahatlatmaz. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da kalkıp da şöyle 13-14 bin oy farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye hakkı yoktur. Bu itiraz mercileri biter. Bittikten sonra da çıkan sonuç başımızın, gözümüzün üstüne deriz."

"Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurulan var. Bu işin hırsızlık boyutu. Sandıkta hırsızlık var."

'YASALARA AYKIRI DEĞİLSE KİMSE PANKARTA BİR ŞEY DİYEMEZ'

(İstanbul'a asılan pankartlarla ilgili) "Yasalara aykırı değilse kimse bir şey diyemez. "Niçin Teşekkürler İstanbul pankartı yazıldı" diye soruyorlar. Seçimin neticesinde diyelim ki ben genel başkanım. Bizim bu seçimde her türlü iradesini ortaya koyan halkıma teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. Bay Kemal de bunu yapabilir. Teşekkürler demeyebilir ama İstanbul kazandı diyebilir."