Erdoğan: Kararlarımızı uygulama aşamasındayız

Erdoğan: Kararlarımızı uygulama aşamasındayız

Erdoğan, Azerbaycan'a hareketinden önce açıklamalarda bulundu. Suriye'ye yönelik harekatla ilgili konuşan Erdoğan, "Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız” dedi.

Suriye’ye yönelik harekatla ilgili konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi vesilesiyle Bakü'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde basın toplantısı düzenledi. Suriye’ye yönelik harekatla ilgili burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Menbiç ve Kobane konusunda "Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

DIŞ BASINI SUÇLADI

Harekatla ilgili de dış basını suçlayan Erdoğan, "Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın” dedi.

Erdoğan, NATO’nun harekata bakışına da değinirken, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in duruşuyla, üye ülkelerin duruşunun farklı olduğunu söyledi.

HAREKATLA İLGİLİ BİLGİ VERİLECEK

Zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmelerde bulunacağını belirten Erdoğan, bu vesileyle muhataplara Suriye’ye yönelik harekatla ilgili bilgi verileceğini duyurdu.