Erdoğan, İzmir'e gitmek yerine AKP İl Kongresi'ne katılmayı tercih etti

Erdoğan, İzmir'e gitmek yerine AKP İl Kongresi'ne katılmayı tercih etti

Depremde onlarca yurttaşın hayatını kaybettiği İzmir'e gitmek yerine AKP Van İl Kongresi'ne katılmayı tercih eden Erdoğan, "Vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır'' dedi.

İleri Haber

Yıkıcı depremin ardından tüm Türkiye'nin kalbi İzmir'de atarken, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'e gitmek yerine partisinin Van 7. Olağan İl Kongresi'ne katılmayı tercih etti. Türkiye yas tutarken, Erdoğan'ın partisini överken gülmesi ise dikkat çekti.

Burada yaptığı konuşmada "Muhteşem bir kongreyi inandığımız yolda birlikte gerçekleştiriyoruz" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, İzmir depremine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır'' diyen Erdoğan, ''Deprem anından itibaren bakan, milletvekili, tüm kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD'ımız, hep birlikte İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk. İzmir'de evleri yıkılan vatandaşlarımıza da en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN EKONOMİ İÇİN 2023'E KADAR 'SABIR' İSTEDİ

Ekonomiye ilişkin de konuşan Erdoğan, ekonomi konusunda 2023'e kadar ''sabır'' istedi. Erdoğan'ın konuşmasından ekonomiye ilişkin olan kısım ise şu şekilde:

''Bölgemizde ve dünyada yaşanan her mesele doğrudan ülkemizi ilgilendiriyor. Türkiye'nin Libya'da ve Karabağ'da aktif bir rol oynamasının sebebi hem kendi haklarını savunmak hem de zor zamanda dostlarının yanında yer aldığını göstermektir. Tüm bunları yaparken, ülkemizde vatandaşların dertlerini ve beklentilerini ihmal etmiyoruz. Ekonomimizi maruz kaldığımız saldırılara karşı ayakta tutuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için 40 milyar liralık destek sağladık.

Böyle dönemler doğru stratejiler ve cesur kararlarla çok büyük atılımların fırsatıdır. Ülkemizi kuşatmaya kalktılar. İstikbalimizi canımız pahasına savunarak karşılık verdik. Ekonomimizi kuşatmaya çalışanlara cevabı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Ekonomi de en az siyasi özgürlüğümüzü sağlamak kadar önemli adımlar atıyoruz. Yıllarca bu ülkeyi faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırarak sömürenlerin oyunlarını birer birer bozuyoruz. Artık yolun sonuna geldiklerini görenlerin tüm güçleriyle saldırmalarının sebebi budur. Ekonomideki büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi bir öneme sahiptir. 2023'te tüm diğer alanlar gibi ekonomide de bambaşka bir Türkiye'yi ortaya koyacağız. Bunun için milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret bekliyorum.''