Erdoğan: İstanbul'da on binlerce toplanma alanı var

Erdoğan: İstanbul'da on binlerce toplanma alanı var

İstanbul'daki depremin ardından deprem toplanma alanlarının yoksunluğu yeniden gündeme gelirken, Erdoğan ise kentte on binlerce toplanma alanının olduğunu iddia etti.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki 5.8'lik depremle ilgili, "İstanbul'da on binlerce ilan edilmiş toplanma alanı söz konusu. AFAD'ın kendi sitesinden de sürekli olarak yayınlanmaktadır" dedi. Ancak İstanbul'daki deprem toplanma alanları 2016 yılında 77'ye kadar düştü.

Amerika Birleşik Devletleri'nden dönen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hava sahamıza girdiğimiz anda İstanbul ve çevresini etkileyen Silivri merkezli bir deprem haberi aldık. Depremin AFAD ölçülerine göre 5.8 olarak ölçüldü. Ayrıca şu an itibariyle 28 artçı sarsıntı kaydedildi. Malum artçıların devamı mümkün. Şu an 28 daha sonra artabilir de.

Az önce sosyal medyada bir kadın tweet atmış, köprüleri kullanmayın diyor, halatları koptu filan, böyle densizler var.

Sekiz kadar yaralı var bunlar hafif yaralı. Bazı binalarda hafif hasarlar söz konusu.

Yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık.

Toplanma alanlarıyla ilgili açıklamalar yapılıyor. İstanbul'da on binlerce ilan edilmiş toplanma alanı söz konusu. AFAD'ın kendi sitesinden de sürekli olarak yayınlanmaktadır."