'Erdoğan, iş cinayetlerinin faillerinden biri olduğunu itiraf etti'

'Erdoğan, iş cinayetlerinin faillerinden biri olduğunu itiraf etti'

Açıklamada, "Patronlara teşekkürlerini sunan Erdoğan’dan dökülen kanlarımızdan bahsetmesini, yaşadığımız insanlık dışı koşulları görmesini beklemiyoruz. Bu eşyanın tabiatına aykırı bir beklenti olurdu zaten" denildi.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. havalimanının açılışı için söylediği “Cumhuriyet Bayramımıza denk getirmek için yüklenici firmaları gerçekten çok zorladık” sözlerine İnşaat İş Sendikası’ndan yanıt geldi.

"Erdoğan'ın 3. havalimanıyla ilgili son açıklamalarına ilişkin açıklamamızdır: O iş cinayetlerinin, üretim zorlamasının arkasındaki iradenin itirafları" başlıklı bir açıklama yapan sendika, Erdoğan'ın AKP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

3. Havalimanı’nın tamamlanan 1. Faz’ı Cumhuriyet’in 95. kuruluş yıldönümü olan dün yapılan törenle açıldı. Sayısı bile bilinmeyen iş cinayetlerinin yaşandığı, işçi arkadaşlarımızın üretim zorlamasına maruz kaldığı, insanlık dışı barınma-beslenme koşullarıyla dayatılan o üretimi yapmaya mecbur bırakıldıkları bu havalimanı “Zafer Anıtı” olarak ilan edildi.

Bu debdebeli açılıştan sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı. Konuşmanın diğer yanları bir tarafa söylediği tek bir cümle bu köle kampında yaşanan tüm cinayetlerin, aşağılamaların, insanlık dışı koşulların baş failinin kendi siyasi hırsları ve dolayısıyla kendisi olduğuydu.

“3-5 firma el ele verip, bir yerlere fırsat vermeden bu işi bitirdiler. Biz bu büyük sevinci Cumhuriyet Bayramımıza denk getirmek için yüklenici firmaları gerçekten çok zorladık. Sağ olsunlar onlar da yetiştirdiler” dedi Erdoğan! 

‘BU SÖZLER İTİRAFTIR’

Evet, bu sözler kendisi ve emrindeki tüm bir devletin o köle kampındaki çalışma koşullarının, işlenen ve sayısı bilinmeyen iş cinayetlerinin baş faillerinden biri olduğunun itirafıdır.

İşçi arkadaşlarımızın sadece son haftalarda nasıl bir üretim zorlamasına maruz kaldıkları ve ardı ardına kaç cinayet ya da yaralanma haberinin geldiğini düşünecek olursak, İGA patronlarına para akıtan iktidarın aynı zamanda siyasi şov için onları baskıladığı ve onların da Mısır piramitlerindeki köleler gibi biz işçileri baskıladıkları açıkça görülecektir. 

‘ERDOĞAN’DAN BEKLENTİMİZ YOK’

Patronlara teşekkürlerini sunan Erdoğan’dan dökülen kanlarımızdan bahsetmesini, yaşadığımız insanlık dışı koşulları görmesini beklemiyoruz. Bu eşyanın tabiatına aykırı bir beklenti olurdu zaten.

Fakat tüm o iş cinayetlerinin arkasındaki esas irade olduğu ve patronlarla birlikte kolektif bir tezgah oluşturduklarını bu kadar net ve bu kadar pervasızca itiraf etmesine pes demeden geçemiyoruz!

O bu cinayetleri adını koymadan üstlenmiştir. Tüm patronların sırtını bir kez daha sıvayarak yeni cinayetlere davetiye çıkarmıştır.”

Açıklamanın tamamı için tıklayın.