Erdoğan İmamoğlu'na destek veren sanatçıları ünlülere şikayet etti

Erdoğan İmamoğlu'na destek veren sanatçıları ünlülere şikayet etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan haksızlığa tepki göstererek #HerŞeyÇokGüzelOlacak paylaşımı yapan sanatçıları hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında konuştu.

Erdoğan konuşmasında, İstanbul'un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçıları hedef alarak, "Önünü arkasını bilmeden siyasi taraf olan sporcu, sanatçılarımızın durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor. Türkiye'nin iftihar verici eserlerinin açılışında hazır bulunmak başkadır, günlük siyasi polemiklerde taraf olmak başkadır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı yok mu? Elbette var. Bizim partimizde çeşitli kademelerde vazife üstlenen pek çok sanatçı, kültür insanı, sporcu arkadaşımız bulunuyor. Başka partilerde de aynı kimlikle kişiler mevcut. Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle yani siyasetçi kimliğiyle bu faaliyet yürütülebilir ama sadece sanatçı ve sporcu kimliğine sahip kişilerin siyasi polemiklerde yer almaları onları yıpratır, milletimizin de yüreğinde kırgınlıklara yol açar."