Erdoğan ile birbirlerine karşılıklı diktatör diyen Netenyahu: İltifat ediyor

Erdoğan ile birbirlerine karşılıklı diktatör diyen Netenyahu: İltifat ediyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Erdoğan'ın Yahudi Ulus Devlet Yasası'na yönelik sözlerinin en büyük iltifat olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'demokrasi şampiyonu' diye niteleyen Netanyahu, 'Erdoğan'ın Yahudi Ulus Devlet Yasası'na yönelik sözlerinin ise bu yasaya edilmiş en büyük iltifat olduğunu' söyledi.

Sputnik’in aktardığı habere göre Netanyahu, ''Erdoğan'ın yönetimi altında Türkiye karanlık bir diktatörlüğe dönüşürken, İsrail, vatandaşlarının eşit haklarını yasadan önce de yasan sonra da koruyor'' iddiasında bulundu.

'KATLEDİYOR, HAPSE ATIYOR'

İsrail’de de Filistinlilere yönelik katliamları, Suriye’ye yönelik saldırı ve cezaevindeki rehin tuttuğu binlerce kişi mevcutken, Netenyahu’nun 'Erdoğan'ın Suriyelileri ve Kürtleri katlettiği, kendi vatandaşlarını hapse attığı' ifadelerini kullanarak AKP’li Cumhurbaşkanı ile karşılıklı birbirlerini işaret etmeleri dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, bugünkü grup toplantısında İsrail ile ilgili “Karşımızda kendisi dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır. Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun kanıtıdır. İsrail'in bu düzenlemeden sonra siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır. Hitler'in ari ırk anlayışı işe bunlar arasında hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullanmıştı.