Erdoğan ilan etti, Erdoğan kaldırdı: Sokağa çıkma kısıtlaması konusunda son sözü ekonomi söyledi!

Erdoğan ilan etti, Erdoğan kaldırdı: Sokağa çıkma kısıtlaması konusunda son sözü ekonomi söyledi!

Erdoğan, hafta sonu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağını kaldırdığını duyurdu.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam ilan edilen hafta sonu 15 ildeki sokağa çıkma kısıtlamasını bugün kaldırdığını duyurdu. Kısıtlama kararının "sağlık" açısından değerlendirilerek alındığını söyleyen Erdoğan, vatandaşlardan talep geldiğini öne sürerek, kısıtlamanın "ekonomik" gerekçelerle kaldırıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, çarşamba günü yaptığı açıklamada sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili  "önümüzdeki döneme dair genel bir düşünce yok" demişti. İktidar, sokağa çıkma kısıtlaması konusunda 3 günde 3 farklı tavır sergiledi.

İçişleri Bakanlığı'ndan dün akşam 81 il valiliği ve yetkili kurumlara gönderilen genelgede Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtilmişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Twitter üzerinden yaptığı duyuruda bu kısıtlamanın kendisi tarafından kaldırıldığını açıkladı.

"Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti" diyen Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

 

''Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.''

İKTİDARIN 'SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI' ÇELİŞKİSİ

Kısıtlama kararının "sağlık" açısından değerlendirilerek alındığını söyleyen Erdoğan, vatandaşlardan talep geldiğini öne sürerek, kısıtlamanın "ekonomik" gerekçelerle kaldırıldığını açıkladı. Oysa çarşamba günü Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki dönemde sokağa çıkma ile ilgili hafta sonu ile ilgili şu an genel bir düşünce yok ama illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa o durumda gerektiğinde illerde bu anlamda her zaman karar almak mümkün olabilir" demişti.

Koca'nın açıklamasından bir gün sonra 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağının açıklanması "Bu illerdeki vaka sayılarında artış mı var?" sorusunu akla getirirken, karar bir gün sonra yine Erdoğan tarafından "ekonomik" gerekçeyle iptal edildi.