'Erdoğan, ikna için Kalın ve Akar'ı Gül'e yolladı’ iddiası

'Erdoğan, ikna için Kalın ve Akar'ı Gül'e yolladı’ iddiası

Erdoğan'In ikna için Kalın ve Akar'ı Gül'e yolladığı iddiasını içeren haberler yayından kaldırıldı.

İleri Haber

Habertürk, “Erdoğan hangi isimleri Gül’e yolladı” başlıklı bir haber yayınlayarak Erdoğan'ın Erbakan Ödülleri öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürdü. Söz konusu haber daha sonra silindi.

Sitede haberle ilgili bir düzeltme ya da bir yalanlama metni yer almadan içeriğin kaldırılması akıllara haberin AKP tarafından sildirildiği şüphesini getirdi.

DENİZ ZEYREK DE YAZDI

Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek de bugünkü köşe yazısında aynı iddiaya yer verdi. Zeyrek şunları yazdı:

“Gelelim son görüşme iddiasına (özellikle “iddia” diye yazıyorum, çünkü kayıt dışı -off the record- teyit ettiğim bu bilgi henüz kendileri tarafından resmen açıklanmadı). Bu iddiaya göre Gül’le uzun yıllar yakın çalışmış, hatta arkadaş olmuş iki önemli isim Ankara’dan İstanbul’da giderek Gül’ü ziyaret etmiş. Kaynaklarım, ziyaretin gündeminin Suriye başta olmak üzere güncel dış politika ve savunma konuları olduğunu söyledi. Ancak ‘Söz konusu isimler böyle kritik bir dönemde Gül’ün yanına gitmişse orada seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulmaması mümkün mü?’ diye sorarsanız, gönül rahatlığıyla “Evet” yanıtını veremem.” 

MİLLİ GAZETE: GİZEMLİ KONVOY GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Miili Gazete'de yayınlanan bir haberde "Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ziyaret ettiği 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Maslak'ta bulunan ofisine Karamollaoğlu'nun çıkmasının ardından gizemli bir konvoy geldi. Aracın içerisinde kimin olduğu görünmezken, korumalar basının görüntü almasını engelledi" denilerek araçların görüntüsü yayınlanmıştı. 

HABERİ AKP BASKISI MI SİLDİRDİ?

Söz konusu haber daha sonra Habertürk’ün sitesinden kaldırıldı. Hatta haberin sosyal medya paylaşımları dahi kaldırıldı.

Haberi, Habertürk’ü kaynak göstererek yayınlayan Mynet sitesinden de içeriğe erişilememsi haberin AKP’nin baskısıyla kaldırıldığına ilişkin şüphe uyandırdı.

HABERTÜRK’ÜN SATILACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Doğan Medya Grubu'nun Demirören'e satılmasının ardından, Show TV, Habertürk televizyonu, Habertürk gazetesi ve Bloomberg TV'nin AKP’ye yakınlığı ile bilinen Albayrak Grubu'na satılacağı öne sürülmüştü.