Erdoğan, ikinci tur için oyunu kullandı

Erdoğan, ikinci tur için oyunu kullandı

Oy kullanan Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda seçimin ikinci turu için oy kullandı. Oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kısıklı’daki konutundan ayrılarak oy kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu’na geldi. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için oyunu kullanan Erdoğan, ikinci tura ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘KATILIMIN REHAVETE VARMADAN GERÇEKLEŞMESİNİ VATANDAŞLARIMDAN RİCA EDİYORUM’

Bugünkü oylamanın hızlı şekilde biteceğine inandığını belirten Erdoğan, seçmenlere oy kullanma çağrısını yineleyerek şunları söyledi:

“Erdoğan, İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. İkinci tur da bugün gerçekleştirmiş oluyoruz. Sadece iki aday söz konusu. Ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama da bitecektir.

Ancak Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylamaya şahit oluyoruz. Dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen bir ülke yoktu. Türkiye yüzde 90'a varan katılımla demokrasi mücadelesini verdi, bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum.”