Erdoğan: İdlib büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin var

Erdoğan: İdlib büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin var

Erdoğan, "İdlib'deki operasyon büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin konumuz var. Daha önce ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz." dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. 

"HALA OBEZ BİR DEVLET YÖNETİMİNE SAHİBİZ"

Devlet yönetimine ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, "Hala obez bir devlet yönetimine sahibiz. Devletin büyük olması, güçlü olması farklıdır; obez olması, hantal olması, verimsiz olması daha farklıdır. Obezlikten devletimizi kurtarmanın şart olduğunu belirtmemiz gerek. Günü kurtarmaya yönelik hiçbir adım bizim yol haritamız olamaz." dedi. 

"CHP'LİLER MİLLETİN DEĞERLERİNDEN KOPUK"

Müftülere nikah yetkisi verilmesine yönelik tepkilere yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

"ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMELERİ ŞAŞIRTMADI"

Müftülere nihak kıyma yetkisi verilmesi ile ilgili hadise... CHP'lilerin üslubu milletten, milletin değerlerinden, tarihinden ne kadar kopuk olduklarını bir kez daha ortaya sermiştir. Bu hususta Anasaya Mahkemesi'ne gitmeleri bizi şaşırtmadı. Kimilerinin uzmanlık alanı hizmettir, kimilerinin uzmanlık alanı da mahkeme kapılarının aşındırmaktır. 

"LAİKLİK BİZİM DE KABUL ETTİĞİMZİ BİR KAVRAM"

Anayasa Mahkemesi'ni olur olmaz sebepler de CHP'nin ihtisas alanına dönüştü. Haklarıdır ama bu meseleyi tartışma biçimlerine asla saygı duymadık, duymayacağız. Konuyu çocuk gelinlerden, çokeşliliğe kadar hakikete aykırı yere çekenleri milletimize teşhir etmek boynumuzun borcudur. Laiklik bizim de kabul ettiğimiz ve uygulanması gerektiğine inandığımız bir kavramdır. Olur olmaz her konuyu laiklik üzerinden eleştiren, hizaya sokmaya çalışan CHP anlayışının miadı artık dolmuştur. 

"MİLLETİ LAİKLİKLE BÖLDÜKLERİ DEVİRLER SONA ERDİ"

Ana muhalefet partisinin milleti laiklikle böldüğü o karanlık devirler sona ermiştir. Bu kavramı AK Parti olarak yerli yerine oturttuğumuzu düşünüyorum. Ben burada tekrar müftülerin nikah kıyma yetkisini anlatacak değilim. Akıl sahibi olan herkes bu işin ne kadar doğru olduğunu gayet iyi biliyor, anlıyor. Bu Meclis'e müftü olarak değil, tapu kadastro olarak gelse kabul edeceklerdi. Bunlar ne yazık ki din ile bağlantılı bir konu olduğu zaman hop oturup hop kalkıyorlar. 

"İDLİB NETİCELENDİ, ÖNÜMÜZDE AFRİN VAR"

Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki Afrin'e operasyon düzenleme sinyali veren Erdoğan, "İdlib'deki operasyon büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin konumuz var. Daha önce ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz" dedi. 

"BAŞKONSOLOSLUKTAN ÇIKANLA TÜRKİYE'NİN SOROS'U ARASINDA BAĞLANTI VAR"

Tutuklanan ABD Başkonsolosluğu çalışanı ile geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Osman Kavala'nın bağlantısı olduğunu iddia eden Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi.

FETÖ ile irtibatı sebebiyle birisini gözaltına alıyorsunuz. Diplomatik dokunulmazlığı var diye telefonuna sahip çıkıyorlar. Böyle bir şey yok. Belki yutarlar diye buradan giriyorlar. Kime, neyi yutturuyorsunuz? Başkonsolosluktan çıkanla STK mensubu dedikleri Türkiye'nin Soros'u dedikleri kişinin bağlantıları çıkıyor ortaya. Taksim olaylarının arkasında bakıyorsunuz, aynı kişi var. Belli yerlere ciddi manada kaynak aktarımının arkasında bunları görüyorsunuz. Milletçe, beraber dik duracağız ve gereken hesabı da soracağız. 

Her terörist için 1 tır silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalışacak kadar da pişkince tavır içindeler. Terörist başı saygıdeğer bir kişi değilmiş. Lafa bak. Hani siz demokrasinin beşiğiydiniz ya? Sizin gücünüz Tayyip Erdoğan'ın 13 koruması için gözaltı kararı çıkarmaya yeter. 

"BU İŞLER BİTTİĞİ ZAMAN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRMASINI BİLİRİZ"

ABD'de tutuklaan Halkbank Genel Müdürü'ne ilişkin konuaşn Erdoğan, "'Şunları şunları söylemen halinde şu kadar', 'şunları şunları söylemen halinde bu kadar' diyerek itirafçı durumuna düşürmek gayreti içindeler. Bu işler bittiği zaman dünyayı ayağa kaldırmasını da biliriz. Bunu da açıklayacağız." dedi.