Erdoğan: Her platformda ABD ile çalışmaya devam edeceğiz

Erdoğan: Her platformda ABD ile çalışmaya devam edeceğiz

Katar merkezli 'The Peninsula' gazetesine açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO dahil her platformda ABD ile terörle mücadele, demokrasi, istikrarsızlık ve çatışmaların sonlandırılması gibi başlıklarda beraber çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da yayımlanan 'The Peninsula' gazetesine konuştu. Türkiye-Katar ilişkileri ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Libya, Suriye politikaları gibi konulara ilişkin konuşan Erdoğan, Türkiye'nin Katar'daki askeri varlığının Katar'ın ve tüm Körfez bölgesinin istikrarına katkı yaptığını belirtti. Erdoğan, Türk askeri varlığında rahatsız olanları 'kaos hesapları' yapanlar olarak niteledi.

Suriye krizi çözüme kavuştuğunda, Türkiye'nin askerini çekeceğini söyleyen Erdoğan "Libya’da meşruiyet kazanacak, darbeciler kaybedecektir. Türkiye askeri varlığıyla sadece Katar'ın değil, bütün Körfez bölgesinin istikrarına ve barışına hizmet etmektedir. Kaos hesapları yapanlar dışında hiç kimse, Türkiye'nin ve Türk askerinin Körfez'deki mevcudiyetinden rahatsız olmamalıdır" dedi.

'ABD İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Erdoğan öte yandan Türkiye'nin ABD ile NATO dahil her alanda çalışmaya devam edeceğini belirtirken şunları söyledi:

"ABD ile terörle mücadele, demokrasi, istikrarsızlık ve çatışmaların sonlandırılması gibi başlıklarda çalışmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’de kararlılığımızı görenler ve ülkemize geri adım attıramayacağını anlayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı. Ermenistan’ın aldığı ağır hezimetin ardından Türkiye’yi de çatışmanın içinde gösterme gayreti, yaşadığı sıkışmışlık ve çaresizliğin ispatı."