Erdoğan: Hedefimiz zümrüt yeşili Türkiye

Erdoğan: Hedefimiz zümrüt yeşili Türkiye

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç dikme etkinliğinde yine 'Gezi' korkusunu açığa vurdu. Erdoğan ayrıca, AKP iktidarındaki büyük çevre katliamlarına rağmen kendisini ve partisinin 'doğa savunucusu' olduğunu iddia etti.

Rant ve talan politikalarıyla ülkenin dört bir yanında ağaç katliamları sürmesine rağmen Erdoğan, "Hedefimiz zümrüt yeşili görüntüsüne kavuşan bir Türkiye'dir" iddiasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes' isimli programda açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasında ‘Gezi’ korkusu bir kez daha açığa çıkarken, çevre katliamlarının mimarı değilmişçisine ortaya attığı iddialar dikkat çekti.

Erdoğan, şunları söyledi:

" - 17 yılda toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığımızı 20.8 milyon hektardan 22.6 milyon hektara çıkardık" diyen Erdoğan, "Burada ağaçlandırma yapıyoruz. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede? Hiçbiri ortada yok. Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı, biz burada ağaçlandırma yapıyoruz, nerede o ağaç diye ortalığı karıştıranlar?

- Biz fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ağaç sevgisini taçlandırıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez"

İMAMOĞLU'NU DA HEDEF ALDI

Açıklamasında ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nu da hedef Alan Erdoğan, "Hizmet bir vizyon işidir. Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul'da Temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar" dedi.

AKP’NİN AĞAÇ DÜŞMANLIĞI PERDELENEBİLİR Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, “AKP’nin Doğa Talanı Karnesi” adı altında 2018’de bir rapor açıklamıştı. Raporda, 2004’te 211 bin kilometrekare olan orman alanının 2017’de 210 bin kilometre kareye gerilediği, yani Çanakkale büyüklüğünde ormanın AKP döneminde yok edildiği verileri yer almıştı. Yine rapordaki verilerde, 2003-2017 yılları arasında zarar gören orman alanı 120 bin 927 hektar olduğu kaydedilmişti.

Küresel Orman İzleme Örgütü'nün verilerine göre ise 2001 ve 2018 arasında Türkiye, ormanlık alanlarının yüzde 4,1'ini kaybetti. Yine verilere göre, 2018’de Türkiye'deki orman alanı kaybı, 35 bin 700 hektarla 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.