Erdoğan hedef gösterdi, gericiler kadınlara karşı saldırıya geçti

Erdoğan hedef gösterdi, gericiler kadınlara karşı saldırıya geçti

AKP'li Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, 8 Mart Gece Yürüyüşü'nde bir araya gelen kadınları hedef göstermişti.

İleri Haber

GÜNCELLEME 23.21

AKP Beyoğlu İlçe Yönetim Kurulu üyesi Fatih Yılmaz sosyal medya hesabından "An itibariyle Taksim" başlığıyla, "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" sloganının duyulduğu bir video paylaştı.

GÜNCELLEME 23.04

İlerici Kadınlar Meclisi'nden açıklama: Yalanlarınız değil, kadınlar kazanacak!

Yalanlarınız değil, kadınlar kazanacak!

Taksim’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir araya gelen on binlerce kadına saldıran AKP, kendisine karşı yükselen her tepkinin arkasında 'başka güçler' aramaya devam ediyor.

Bizzat AKP/ Saray emriyle, basında ve sosyal medyada yürüyüşe katılan kadınlar hedef alınıyor. Yürüyüşün başlangıcından itibaren sloganıyla, ıslığıyla, pankartıyla sesini çıkaran kadınlara, dini kullanarak saldırmaya çalışılıyor.

Biliyoruz ki, 17 yılda yarattıkları karanlığı, sokakta haykırmaktan bir adım geri durmayan, eşitlik ve özgürlük talep eden kadınlardan korkuyorlar!

Biliyoruz ki, şiddet, yoksulluk, baskı, cinayet ve kadın düşmanı politikalarına rağmen susmayan kadınlara tahammül edemiyorlar. 

Biliyoruz ki, yazdıkları senaryo ve yaydıkları kötülük, şiddete, yoksulluğa, baskıya ve kadın düşmanı politikalarına rağmen susmayan, inatla ve dirençle Taksim'i dolduran binlerce kadına yöneliktir!

Kadınların talebi, onların yalanlarından ve kötülüklerinden daha gerçektir.

Kadınlar değil, onları engellemek için, biber gazıyla, plastik mermiyle saldıranlar hesap verecek!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Adana mitinginde 8 Mart'ta sokağa çıkan kadınları hedef göstermişti.

Erdoğan mitingte "CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır" şeklinde konuşmuştu.

Bugün Taksim Mis Sokak'ta gerici bir güruh da "Ezan eylemi" yaptı.