Erdoğan hedef gösterdi, Boğaziçili 10 öğrenci gözaltına alındı!

Erdoğan hedef gösterdi, Boğaziçili 10 öğrenci gözaltına alındı!

Boğaziçi Üniversitesi'nde 10 öğrenci, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözaltına alındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı kayyum rektörlere karşı öğrencilerin ve akademisyenlerin direnişi aylardır sürerken, 4 öğrenci yüz yüze eğitim başlatılması talebiyle yapılan eylemler nedeniyle gözaltına alındı.

Polislerin Güney Kampüs kapısını abluka altına almasının ardından öğrenciler, gözaltıları protesto etmek için kampüs içerisinde yürüyüş düzenledi.

Arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle yürüyen öğrenciler, Güney Kampüs kapısı önünde oturma eylemi başlattı.

Oturma eyleminin ardından öğrencilere saldıran eden polis, 6 öğrenciyi daha kampüs içinde ve dışında darp ederek gözaltına aldı. Böylece gözaltına alınan öğrenci sayısı 10'a yükseldi.

Gözaltına alınan öğrencilerin, hastanedeki kontrollerinin ardından Fatih’teki Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri bildirildi.

Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin açıklamaları bu gözaltıların esas sebebidir! Tayyip Erdoğan, elini üniversitelerden çek!" denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan öğrencileri hedef alarak, "Böyle bir öğrenci olamaz. Onlar olsa olsa üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir" demişti.

DAHA FAZLA