Erdoğan, Hazine'ye ait taşınmazları özelleştirmeye devam ediyor

Erdoğan, Hazine'ye ait taşınmazları özelleştirmeye devam ediyor

Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki Hazine'ye ait taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Satış işlemi 3 yılda tamamlanacak.

Hazine'ye ait taşınmazların satılması uygulaması devam ediyor. Bu çerçevede Adana’nın Yumurtalık ilçesindeki bazı taşınmazların da özelleştirmesi kararlaştırıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Adana’nın Yumurtalık ilçesi Akyuva, Demirtaş ve Hunutlu mahallelerinde bulunan belirli bölgelerdeki, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazlarla hissedar olduğu taşınmazlardaki Maliye Hazinesi adına kayıtlı hisselerin ve devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan alanların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Bu alanlarda varsa kamu kurum ve kuruluşları adına olan tahsislerin kaldırılması kararlaştırılırken, taşınmazlar satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek.

Söz konusu özelleştirme işlemleri, 29 Ekim 2023'e kadar tamamlanacak.