Erdoğan: Güçlü her zaman haklı değildir

Erdoğan: Güçlü her zaman haklı değildir

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mazlumlar için bedel ödemek gerekiyorsa, çekinmeyiz. Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye var” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında mesajlar verdi. “Herkesin gözü önünde, çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor” diyen Erdoğan, ABD’nin Siyonizm konusundaki açıklamasına ilişkin “Bize 'Erdoğan bu şekilde konuşmamalı' diyorlar. Ne yapmalı, alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız” ifadelerini kullandı.

‘BEDEL ÖDERİZ’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mazlumlar için bedel ödemek gerekiyorsa, çekinmeyiz. Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye var. Kudüs'te, Gazze'de ölen çocuklar değil, insanlığın bizatihi kendisidir. Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ile devletler bu zulmü sessizce seyrediyor. İsrail'in zulmü altında inleyen masumların feryatlarına kulak tıkayanlar aslında kendi felaketlerinin zeminini hazırlamaktadır. Eğer bugün Kudüs'te yaşananlara sessiz kalırsak yarın sıranın diğer mukaddes şehirlerimize de geleceğini biliyoruz.”