Erdoğan grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na saldırı videosunu izletti: 'Millete hesap verecek'

Erdoğan grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na saldırı videosunu izletti: 'Millete hesap verecek'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara bir cenazede uğradığı yumurtalı saldırıyı izletti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında Suriye-Irak tezkeresine "hayır" oyu veren muhalefete öfke kusan Erdoğan, "Türkiye'yi Suriye'den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman varsa güya soru haline getirip önümüze koyuyorlar. Hiç şüphesiz burada önemli olan CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, HDP'ye biat etmesi, boyun eğmesi. Yazık. Hem demokrasimiz, hem milli güvenliğimiz için ne kadar üzüntü verici, hazin tablo. Allah CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın" dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadelerinden sonra izlettiği videoda ise CHP Genel Başkanı'nın saldırıya uğradığı görüntülere verildi.

Yayımlanan videoda Kılıçdaroğlu'nun 2016 yılında Ankara'daki asker cenazesinde uğradığı yumurtalı saldırıya ait görüntülere yer verildi.

Videoda, "11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan" ifadesinin yer aldığı bölümde saldırı anı verildi. Videonun sonunda yine Kılıçdaroğlu hedef alınarak, "Millete hesap verecektir" denildi.

Bu ifadelerin kullanıldığı bölümlerde Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı anlara ait görüntüler yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında hakkında yayımladığı videolara, "Oynatalım Uğurcuğum siyasetinde sana başarılar diliyorum" şeklinde yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Şahıs, grup konuşması yapıyor; dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. 'Oynatalım Uğurcuğum' siyasetinde sana başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri diyenlerin, kendilerine Mustafa Kemal'in itleri diyenlerin dümen suyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gitti. Kılıçdaroğlu adeta HDP'nin emir eri haline gelmiştir.

CHP Genel Başkanı’nın askerliği çocuk oyuncağı veya TV şovu sanan cehaletini milletin takdirine bırakıyorum.

Türkiye'yi Suriye'den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman varsa güya soru haline getirip önümüze koyuyorlar. Hiç şüphesiz burada önemli olan CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, HDP'ye biat etmesi, boyun eğmesi. Yazık. Hem demokrasimiz, hem milli güvenliğimiz için ne kadar üzüntü verici, hazin tablo. Allah CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.

İYİ PARTİ'YE TEBRİK 

TSK'nın muharip gücünün tamamının profesyonel askerden oluştuğunu bilmeyecek, sokaktan toplananlarla yapılacağını sanacak kadar cahil bir tiple karşı karşıyayız. Kılıçdaroğlu'nun nasıl olup da HDP'nin emir eri konumuna geldiğidir. CHP ile HDP'nin perde arkasında bildiğimiz ortaklığı bu tezkere ile aleniyet kazanmıştır.

İP tezkereye evet diyerek CHP ve HDP'den farklı bir yol izledi. Bu tezkereyi desteklemelerini memnuniyetle karşıladık. AK Parti ve MHP olarak ülkemizin bekasıyla ilgili her meselede tam bir görüş ve eylem birliği içinde olduğumuzu tekrarlamaya gerek bile duymuyorum.

'ÖZÜR DİLENDİ' İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde bir grup büyükelçinin halen yürüyen bir davaya dair yaptığı hadsiz açıklamaya karşı sergilediğimiz onurlu duruş Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmiş. Kaset kumpasıyla genel başkan olan, partisindeki taciz, tecavüz, hırsızlık olaylarına sırtını dönen bir yüzsüzlük abidesinin böyle haysiyetli duruşu anlamasını zaten beklemiyoruz.

Büyükelçilerin ülkemize ve yargı kurumlarımıza yönelik ağır hakaret olarak gördüğümüz açıklamasıyla kimin nerede durduğunu takip ettik.

"Ülkemize, yargımıza bühtan edilen ilk açıklamayı sevinçle karşılayıp özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu topraklarla gönül bağı, kök bağı yoktur."