Erdoğan gözünü Salda Gölü'ne dikti: 300 bin metrekarelik millet bahçesi yapacağız

Erdoğan gözünü Salda Gölü'ne dikti: 300 bin metrekarelik millet bahçesi yapacağız

Partisinin Isparta mitinginde konuşan Tayyip Erdoğan, Salda Gölü ve çevresini betonlaştırma ısrarına devam etti. Erdoğan, "Size çok farklı bir müjde veriyorum. Salda Gölü'nü çevre koruma bölgesi olarak ilan ediyor. Kıyısında da 300 bin metrekarelik bir millet bahçesi oluşturuyoruz" dedi.

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Isparta'da partisinin 31 Mart yerel seçimleri için düzenlediği mitinge katıldı.

"Kalkmışlar S-400 almaktan vazgeçin diyorlar. Niye vazgeçelim?" diyen Erdoğan, yerel seçim öncesi yine savaş propagandası yaptı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

'TÜRKİYE'Yİ KARŞISINA DEĞİL YANINA ALANLAR KAZANIR'

"Kalkmışlar S-400 almaktan vazgeçin diyorlar. Niye vazgeçelim? Siz herhangi bir adım atmış değilsiniz. Biz farklı sistemleri kullanma hakkına sahibiz. Türkiye'nin böyle bir gerekçeyle eleştirilmesini haklı göremeyiz. Söz verildiği gibi Münbiç'in terör örgütü mensuplarından temizlenmesini bekliyoruz. Fırat'ın doğusundaki terör örgütü yapılanmasına sunulan desteğin kesilmesini bekliyoruz. Bizim yanımızda olan dostlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Biz bu terör oluşumuna bugün olmazsa yarın ama yakında ağır bir darbe vuracağız. Mesele Türkiye'nin beka meselesidir. Kendi güvenlikleri için binlerce kilometre uzaklıktan operasyon yapmaya gelenler kendilerini hak sahibi görüyor. Benim 911 km sınırım var, ben müdahale etmeyeceğim. Var mı böyle 25 kuruşa simit? Güvenlik kaygılarını anlayışla karşılamalılar. Gerekenleri yapmaktan asla geri durmayacağız. Tek isteğimiz haklı mücadelemize destek verilmesi. Türkiye'yi karşısına değil yanına alanlar kazanır."

SALDA GÖLÜ'NÜ BETONLAŞTIRMADA ISRARCI

Öte yandan, uzmanların tüm uyarılarına rağmen gözünü Salda Gölü ve çevresine diken Erdoğan, Isparta'da da millet bahçesi vaadini yineledi. Erdoğan, "Size çok farklı bir müjde veriyorum. Salda Gölü'nü çevre koruma bölgesi olarak ilan ediyor. Kıyısında da 300 bin metrekarelik bir millet bahçesi oluşturuyoruz" dedi.

Ekonomik krize çare olarak sunduğu ve seçim dönemine kadar sürmesi planlanan tanzim satış yerleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

'ÇİFTÇİ ELMANIN KİLOSUNU 1 TL'YE SATIYOR, ANKARA'DA 15 LİRA'

"Ispartalı çiftçinin kilosunu 1 TL'ye sattığı elmayı Ankara'daki kardeşim 10-15 TL'ye alıyorsa bunun adı ticaret değil bunu adı vurgundur soygundur. Biz de devlet olarak son haftalarda gıda fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar karşısında gereken adımları attık. Tanzim satış noktaları sonrası market ve pazarlardaki etiketler yarı yarıya düştü. Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Düzelirse bitiririz. Fırsatçılar devam ederse biz de sistemi sürdürmeye devam edeceğiz."